Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Zoek al maar een kadertje voor elk beeld!

6 tips voor smashing vakantiefoto’s

 
Wie 'zomer' zegt, zegt 'vakantie'. En wie 'vakantie' zegt, zegt 'foto's'. Maar die moeten natuurlijk wel goed lukken. Epson geeft je zes tips om de leukste momenten voor eeuwig vast te leggen en duidelijke prints te maken!

3 tips voor geslaagde foto's

1. Zoek dingen om op scherp te stellen

Het strand is de ideale plek om foto's te nemen. Die kleuren! Dat licht! Maar let op: als je niet op één detail scherpstelt, zien je foto's er al snel allemaal hetzelfde uit. Zoek dus altijd een punt om op scherp te stellen voor je effectief je foto maakt. Een voetafdruk in het zand, een schelpje, een teenslipper...

2. Let op de timing

Het strand of waterspelletjes in zee zijn vaak een foto waard. Hou je ogen dus 24/7 goed open! Om elk leuk moment perfect te kunnen vastleggen, gebruik je het best een sluitertijd van minstens 1/250 seconde. Zet de autofocus aan als je mensen in beweging wil fotograferen.

3. Let op met schaduwen

Als de zon schijnt, zijn schaduwen niet te vermijden, maar je kan die wel zwakker maken. Zet de flitser aan als je het schaduweffect op gezichten wil verminderen. Of gebruik je strandhanddoek als reflector! Hou daarbij je handdoek goed recht buiten het kader van je foto, zodat het licht van de zon weerspiegeld wordt in het gezicht van de persoon die je gaat fotograferen.

3 tips voor duidelijke prints

1. Gebruik kwaliteitsvol papier voor een artistieke look

Het beste resultaat krijg je met glossy fotopapier, verkrijgbaar in verschillende formaten. De afwerking is glanzend of mat. Dat fotopapier is ideaal voor een laserprinter met kleur.

2. Controleer je afdrukinstellingen

Glanzend, mat, gewoon papier, fotopapier... Kies altijd de juiste instellingen. De hoeveelheid inkt die je printer gebruikt, hangt af van het papier dat je gekozen hebt.

3. Laat je prints goed drogen

Als je nog lang van je foto's wil genieten, laat je ze minstens 24 uur drogen. Dat zorgt voor een beter resultaat.

Vergeet niet om de resolutie van je toestel in te stellen voor je foto's begint te nemen. Hoe hoger de resolutie, hoe beter de kwaliteit van de foto en hoe groter je hem zonder kwaliteitsverlies kan afdrukken.

Lage resolutie : minstens 800×600 pixels

Gemiddelde resolutie : van 800×600 tot 1280×1024 pixels

Hoge resolutie : meer dan 1280×1024 pixels

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '