Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Giddy up!

‘s Morgens 10 minuten sneller de deur uit

Om één of andere onbekende reden zijn we op maandagmorgen net iets trager dan op andere ochtenden en kunnen we elk extra minuutje gebruiken. Hier tips die tijd én een ochtendhumeur besparen!

  • Orden alles. Het is niet onwaarschijnlijk dat je 's morgens meer tijd verliest aan het zoeken naar je lippenstift, gsm en sleutels. Maak er daarom een goede gewoonte van om al je make-up, accessoires en dergelijke op één plaats te verzamelen. Zijn er dingen die je altijd vergeet? Verzamel die dan allemaal samen in een lade en check die lade elke keer alvorens je de deur uitwandelt.
     
  • Een hele kleerkast vol en elke morgen opnieuw sta je ernaar te staren. Bekend scenario? Leg 's avonds op voorhand klaar wat je wil aandoen, inclusief accessoires, schoenen en handtas.
     
  • Een verkreukelde blouse én vet haar? Er is maar één oplossing: douchen. Door de condensatie die bij het douchen ontstaat, zullen de kreukels in je bloes als bij wonder verdwijnen en jij kan ondertussen wat meer tijd aan je haar besteden. Let wel op: verwacht niet dat je jeans kreukvrij zal zijn, dit werkt alleen bij dunne stoffen.
     
  • 's Morgens lijkt het wel of er een orkaan aan gedachten door je hoofd raast. Of net niet. Hoe dan ook zijn briefjes dé oplossing om jezelf wat rust te geven. Mag je iets echt niet vergeten? Schrijf het op en plak het op de spiegel in de badkamer, zo kan je met een gerust zieltje je bed in.
     
  • Multitask. We zouden geen vrouwen zijn, moesten we hier geen ware heldinnen in zijn. Tanden poetsen? In de douche. Ons schminken? Op de trein. Je kan zowat alles onderweg doen. Maar eten? Dat doe je aan de ontbijttafel. Als er één ding is waar je geen tijd op moet besparen, is het wel eten. Ontbijten moet je hoe dan ook.
     
  • Worstcasescenario. Heb je je helemaal verslapen? Ook daar is een oplossing voor. Was je haar niet, maar spuit er een droogshampoo op en breng  vervolgens in model. Een dot of een paardenstaart zijn meer dan geschikt! Voor je make-up: een laagje mascara en een mooie lippenstift volstaan. Wil je er iets frisser uitzien, kies dan voor een natuurlijke lipgloss.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '