Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

5 vuistregels

Maak een eyecatching dateprofiel

Ben je (terug) single en wil je jezelf via een datingsite lanceren? Dan is het best dat je enkele vuistregels volgt zodat je jezelf als een leuk, aantrekkelijk én boeiend iemand portretteert.

1. Zorg dat je eruit springt.

Ook in de datingworld is er veel concurrentie. Héél véél concurrentie. En om eruit te springen moet jouw profiel dat ietsje meer hebben. Probeer bijvoorbeeld je hobby eens iets ànder in te vullen dat je normaal doet. Vraag desnoods hulp aan vrienden en vriendinnen die een vlotte pen hebben. Kijk eens op andere profielen.

2. Neem tijd om een prachtige foto van jezelf te maken

Kies kleren die je helemaal tot je recht laten komen. Doe een beetje aan fotostyling. Verschijn op de foto met een mooi kapsel (haren wassen en in model föhnen is echt geen overbodige luxe). Accentueer je ogen én je lippen. Op een foto wordt dat vanzelf wat lichter. Heb je prachtige armen? Trek dan een mooie blouse of topje aan waar die armen schitterend uitkomen. Heb je een ongelooflijke mooie lach, laat die dan ook zien! Trots op je lange benen? Kies dan zeker een foto waar je volledig opstaat.

Zeker te mijden zijn bikini’s of badpak. Zulke foto’s laat je ook niet zien aan je chef. Hou dat privé. Ook een no go zijn foto’s met je kat, konijn, dwerghamster of... knuffels!

3. Let op je taalgebruik

Grote taalfouten (dt-fouten!), ingewikkelde zinsconstructies en/of dialect zijn te mijden. Doseer internetslang (OMG, ROFL, TTYS,...).

4. Hou het eenvoudig

Niemand heeft een boodschap aan je hele levensverhaal. Blijf bij de essentie. En nooit liegen. Niets zo gênant als je bij je eerste date compleet door de mand valt. Als je zegt dat je een goed gevoel voor humor hebt dan betekent dat dat je een leuke mop kan smaken en dat je graag lacht. NIET dat je zelf voortdurend moet gaan scoren met cassante oneliners of domme mopjes. Kan erg vermoeiend worden.

5. Wat je online zet, is voor iedereen te achterhalen.

Smijt niet teveel persoonlijke gegevens online. Je weet nooit welke freak er op jouw profiel terechtkomt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '