Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Bekijk een handicap door de ogen van een kind

In dit filmpje imiteren ouders en kinderen de grimassen die ze op een groot scherm te zien krijgen. Tot er een persoon met een meervoudige handicap in beeld komt...

Deze campagne, die gemaakt werd in opdracht van de Franse vereniging Noémi, wil ons bewust maken van de manier waarop we kijken naar mensen met een meervoudige gehandicap, een zware aandoening waarbij een verstandelijke beperking en motorische stoornissen leiden tot een beperking van de autonomie.

 

Ouders en hun kinderen worden uitgenodigd om zich elk aan de andere kant van een afscheiding te zetten en de grimassen die ze op een scherm zien te imiteren. Dat doen ze dan ook, met volle overgave. Maar wanneer er een persoon met een meervoudige handicap in beeld verschijnt, verandert de houding van de volwassenen helemaal. Ze worden triest en zijn in de war. De kinderen daarentegen, doen gewoon verder met de imitatie, zich van geen kwaad bewust.

 

De boodschap aan het einde van de video is duidelijk: 'Kijk naar wie anders is met de ogen van een kind', een spontane blik, dus, zonder oordeel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '