Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

7 tips om jullie vriendschap gezond te houden

Ah, vriendschap... Het is bijna zo ingewikkeld als de liefde. De mens is dan ook een gek en wispelturig beestje. Maar om een vriendschap te onderhouden, moet je af en toe water bij de wijn doen, hoe moeilijk dat soms ook is.

 

Verstik elkaar niet

Bij vriendschap is het net zoals bij liefde: je moet elkaar wat ademruimte geven. En je hoeft ook geen kloon van elkaar te worden: geef je zelf en elkaar de mogelijkheid om je eigen persoonlijkheid te ontwikkelen.

 

Word geen parasiet

Een van de gote valkuilen van vriendschap: volledig afhankelijk worden van elkaar. Geef haar ademruimte. Geef jezelf ook ademruimte. Wacht niet op haar om dingen te doen, spreek ook eens af met iemand anders.

 

Speel niet de moederkloek

Probeer je BFF ook niet te domineren of te overbeschermen. Als je bang bent om iemand kwijt te raken, zou je ze het liefst opsluiten in een gouden kooitje. Maar dat heeft natuurlijk nét het omgekeerde effect.

 

Doe het zonder iets in de plaats te verwachten

Al wat je voor haar doet, doe je gratis en voor niks. Verwacht niets in de plaats. Dat is een van de voorwaarden voor een gezonde en evenwichtige relatie.

 

Aanvaard niet zomaar al haar grillen

Je hoeft niet zomaar alles te pikken in naam van de vriendschap. Verander zeker niet om je BFF een plezier te doen. Ze zal meer respect voor jou hebben als jij jezelf respecteert.

 

Aanvaard dat dingen veranderen

Dat is het geheim van een vriendschap die blijft duren. Naarmate de tijd verstrijkt, ga je je moeten aanpassen. Haar leven verandert, het jouwe ook. Jullie gaan turbulente periodes meemaken. Blijf flexibel, pas je aan en alles komt goed!

 

Toon je behoeftes

Als je bepaalde regels opstelt, is iedereen beter af. Als je vriendin niet weet hoe ze met jou moet omgaan op bepaalde vlakken, kan ze je op de zenuwen gaan werken zonder dat ze het beseft. Als zij dan ook zegt wat ze wel en niet graag heeft, snap jij haar reacties dan weer beter. En zo vermijd je onnodige ruzies.

 

In Flair staat deze week een artikel over 'slechte vriendinnen'. Daarin lees je hoe je ze herkent én aanpakt. Altijd handig!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '