Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Summer in the city: 25 x slippers

Zeg niet zomaar sloefke tegen deze slippers. Ze verdienen wel beter dan dat. Een tripje naar het strand of een verdienstelijke glansrol onder je zomerjurk bijvoorbeeld. Dit zijn onze favorieten.

Zien je voeten er niet zo vrolijk uit? Lees deze tips en krijg happy feet in 6 stappen.

 

  1. Alle begin is moeilijk, maar niet dat van een doe-het-zelfpedicure. Die start met tien minuutjes nietsdoen, terwijl je voeten weken in een warm badje met een portie badzout. Dat hydrateert je voeten en zorgt voor een zalig ontspannen gevoel.

     
  2. Als je voeten weer droog zijn, is het tijd om je nagels te knippen. Dat doe je bij voorkeur met een speciale nagelknipper om de kans op beschadiging te verkleinen. Als je nagels niet erg lang zijn, vijl je ze gewoon even in vorm. Tip: vijl steeds in dezelfde richting om de stevigheid van je nagels te verbeteren en scheurtjes te vermijden.

     
  3. Wie naar zachte voeten verlangt, mag deze stap zeker niet overslaan. Met de hulp van een voetscrub verwijder je alle dode huidcellen. Probleemzones met eelt pak je het best aan met een speciale eeltcrème en een voetvijl.

     
  4. Tijd om je voeten te hydrateren tijdens een minimassage. Gebruik daarvoor een speciale voetlotion die goed kan indringen om zweetvoeten te vermijden.

     
  5. Voor je begint te lakken, ga je met een katoenen watje en nagellakremover over je teennagels. De producten die je zopas gebruikt hebt, laten een laagje achter. Je nagellak blijft veel beter zitten als je dat eerst verwijdert.

     
  6. Breng een basislaagje aan. Pas als deze droog is, kan je beginnen lakken in een kleur naar keuze. Voor een langdurig mooi resultaat breng je het best twee laagjes aan, met daarboven nog een toplaag. Tenzij je sneldrogende nagellak gebruikt, wacht je een half uurtje voor je je schoenen aantrekt. Anders is al het werk misschien voor niets geweest...

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '