Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

En wel om deze 4 goede redenen.

BEWEZEN: gelukkige koppels posten weinig over hun relatie op sociale media

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online
Word jij knettergek van die talloze koppels die maar niet kunnen stoppen met virtueel met de wereld te delen hoe graag ze ze elkaar zien, met welke romantische tripjes ze elkaar verrassen en welke bijzonder extraordinaire koffietjes ze samen nuttigen? Dan hebben we ietwat geruststellend nieuws.

 

Nu blijkt namelijk dat koppels die het bijzonder nodig achten om hun persoonlijke liefdesleven met hun virtuele aanhang te delen, veel minder gelukkig zijn in hun relatie dan de tortelduifjes die hun intens liefdesgeluk voor zichzelf houden. Onlogisch, zeg je? Hier zijn vier duidelijke redenen die ons punt verduidelijken:

1. Wie gelukkig is in zijn relatie, heeft geen bevestiging nodig

Wie perfect gelukkig is met zijn lief, heeft helemaal geen nood aan likes of slijmcomments (‘Keep it, prachtkoppel!’) van zijn (verre) omgeving. De enige bevestiging waar partners in een gelukkige relatie nood aan hebben, is die van elkaar.

2. Gelukkige koppels hoeven zich niet te bewijzen

‘Gaat het wel goed tussen jou en je lief? Ik zie amper foto’s van jullie verschijnen op Facebook.’ Wat een dwaze uitspraak. Als je een goede relatie hebt, hoef je je helemaal niet virtueel te bewijzen tegenover anderen via sociale media. Zolang jullie zelf maar weten hoe graag jullie elkaar zien.

 

3. Wie minder op sociale media post, is gelukkiger

Dat werd eerder al wetenschappelijk bewezen. Logisch ook, als je terugdenkt aan de twee vorige punten. Als je écht gelukkig bent, heb je geen bevestiging nodig en hoef je jouw geluk ook aan niemand te bewijzen. Je houdt het vaak gewoon lekker voor jezelf. Als er ooit een dag komt waarop het aantal likes jouw gemoedstoestand bepaalt, zal dat een donkere dag zijn.

 

4. Op momenten van écht geluk, vergeten we foto’s te trekken

Momenten van intens geluk gaan niet per se gepaard met een exclusief etentje, een diamanten ring of een reisje met de privéjet naar de Caraïben. Het klinkt vast cliché, maar geluk zit écht in de kleine dingen. Wanneer je je lief enkele weken hebt moeten missen en hem/haar dan eindelijk weer goed kan vastpakken, wanneer hij/zij jouw lievelingskoffiekoek meebrengt van de bakker, wanneer je vriend(in) je vertelt dat hij/zij je gemist heeft. Dat zijn momenten van intens geluk. Maar om ze te delen op sociale media? Daar denk je op zo’n momenten allesbehalve aan.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '