Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Giphy.com

Versla je vrienden every time!

Zo win je áltijd met schaar-steen-papier

Wie is bob vanavond, wie ververst de kattenbak, wie vertelt mama dat we zondag niet kunnen komen...? Vervelende klusjes verdelen, dat doe je met schaar-steen-papier! Wil jij de oorlog winnen? Wij geven je het dodende wapen...

Er zou een ultieme techniek bestaan die je toestaat om (bijna) elk wedstrijdje schaar-steen-papier te winnen. 

 

Om die zogezegde techniek te ontwikkelen, hebben onderzoekers van de Universiteit van Zhejiang in China meerdere professionele wedstrijden – ja, blijkbaar bestaan die – geanalyseerd. Hun conclusie: er zijn twee gedragingen die terugkomen bij alle spelers.

 

Een ezel stoot zich geen twee keer...

  1. De winnaar van een ronde zal de neiging hebben om hetzelfde teken opnieuw te gebruiken in de volgende ronde. Als hij won met steen, zal hij opnieuw steen spelen.
     
  2. Als hij twee opeenvolgende rondes verliest met hetzelfde teken, zal hij van gedachten veranderen, waarschijnlijk naar datgene wat zijn tegenstander deed winnen. Wanneer iemand verliest, wordt hij dus eigenlijk een copycat.

 

Denk na, maar snel!

Dat wetende, raden de onderzoekers je het volgende aan:

  • Als je de ronde hebt verloren... reken je op het teken van je tegenstander in de vorige ronde. Hij zal dat hoogstwaarschijnlijk opnieuw gebruiken, dus kan je je voorbereiden.
  • Als je de ronde hebt gewonnen... verander je van teken en reken je op het teken dat je vorige zou verslaan. Stel dat je won met papier, dan kies je nu schaar. Je tegenstander zal waarschijnlijk je winnende teken kopiëren.

 

'Speel je vaak?'

De onderzoekers (die blijkbaar niets beters te doen hadden...) bieden ons nog twee gouden tips aan om te winnen.

  1. Mannen verkiezen blijkbaar meestal om met steen te beginnen. Dus als je tegen een man speelt, ga dan voor papier.
  2. Ervaren mannen zijn op de hoogte van de zogenaamde eerst-steen-regel en kiezen daarom vaker voor papier. Zo weet jij natuurlijk dat je voor schaar moet gaan.

 

Het komt erop neer dat als je wil winnen, je het volgende moet weten: papier is het minst gebruikte teken (29,6%). Steen komt neer op 35% en schaar op 35,4%.

Zo, nu ben je helemaal klaargestoomd om wedstrijd na wedstrijd te winnen en nooit meer de vuilzakken te hoeven buitenzetten!

 

Lees ook:

VIDEO: dit lieve peutertje zal je dag helemaal goed maken

VIDEO: deze face swaps zijn creepy en hilarisch tegelijkertijd

15 dingen die twintigers meteen herkennen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '