Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Giphy

En wanneer krijgen we zijn toverkunsten?

Harry Potters onzichtbaarheidsmantel is binnenkort misschien realiteit

Rumour has it dat Harry Potters beroemde onzichtbaarheidsmantel, waarmee onze favoriete tovenaar 's nachts ongezien door de gangen van Zweinstein kon sluipen, zo maar even werkelijkheid wordt. Russische wetenschappers hebben namelijk een nieuwe stof ontwikkeld met één bepaalde eigenschap: de illusie van verdwijnen. Wauw!

Wie heeft er nooit van gedroomd om voor héél even onzichtbaar te zijn om zo op verboden plaatsen rond te snuffelen of enkele verrassende roddels te weten te komen? Dankzij onderzoekers aan het Instituut voor Natuurkunde en Technologie van Moskou is dit binnenkort misschien niet meer een van je wildste fantasieën, maar échte realiteit. Gedreven door hun liefde voor Harry Potter, of hun ondraaglijke nieuwsgierigheid, wisten zij althans hét gadget van de eeuw uit te vinden: de onzichtbaarheidsmantel!

 

hpcape1

 

Echte tovenarij

De wetenschappers wisten een tweedimensionale metastof te fabriceren met een soort spiegeleffect dat je de indruk geeft dat je helemaal opgaat in de achtergrond. Voorlopig nog geen volledige onzichtbaarheid dus, maar de onderzoekers zijn hard op zoek naar een manier om dit wél te laten werken. Een technologische prestatie die zeker een Wingardium Leviosa waard is, denken wij dan.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '