Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Flair

ZON(DIG)DAG: cookiedoughballetjes

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online
In Rotterdam opende vorige week de allereerste Europese cookiedoughbar zijn deuren. Wij zijn stiekem een tikkeltje jaloers, maar wat ze in Nederland kunnen, dat kunnen wij zelf ook! Om dat te bewijzen maakt redactrice Robine in de 'Zon(dig)dag'-video van vandaag haar eigen recept voor eetbare cookie dough klaar. PS Je niet ziek eten, hè!

In het recept gebruik ik geen rauwe eieren om het risico op salmonella uit te sluiten, maar ik gebruik wel rauwe bloem. Houd er rekening mee dat rauwe bloem bepaalde bacteriën kan bevatten waar je ziek van kan worden. Ons is het nog nooit overkomen, maar het kan wel eens voorvallen. Geniet dus zeker met mate van dit receptje!

 

10 min. voorbereiding + 30 min. in de koelkast

 

 

 

Welke ingrediënten hebben we nodig voor ongeveer 10 cookiedoughballetjes?

 

  • 180 g lichtbruine basterdsuiker
  • 80 g boter
  • 5 eetlepels melk
  • koffielepeltje vanillearoma
  • half koffielepeltje zout
  • 200 g bloem
  • 100 g chocolate chips

 

 

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

 

 

Met dank aan Albert Heijn België en KitchenAid

 

 

Meer 'Zon(dig)dag'? Hierzo!

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '