Robine van Tilburg
chef online
chef online
4 June 2017
Bijgewerkt: 20 September 2021
In Rotterdam opende vorige week de allereerste Europese cookiedoughbar zijn deuren. Wij zijn stiekem een tikkeltje jaloers, maar wat ze in Nederland kunnen, dat kunnen wij zelf ook! Om dat te bewijzen maakt redactrice Robine in de 'Zon(dig)dag'-video van vandaag haar eigen recept voor eetbare cookie dough klaar. PS Je niet ziek eten, hè!
In het recept gebruik ik geen rauwe eieren om het risico op salmonella uit te sluiten, maar ik gebruik wel rauwe bloem. Houd er rekening mee dat rauwe bloem bepaalde bacteriën kan bevatten waar je ziek van kan worden. Ons is het nog nooit overkomen, maar het kan wel eens voorvallen. Geniet dus zeker met mate van dit receptje!
10 min. voorbereiding + 30 min. in de koelkast
Welke ingrediënten hebben we nodig voor ongeveer 10 cookiedoughballetjes?
- 180 g lichtbruine basterdsuiker
- 80 g boter
- 5 eetlepels melk
- koffielepeltje vanillearoma
- half koffielepeltje zout
- 200 g bloem
- 100 g chocolate chips
Met dank aan Albert Heijn België en KitchenAid
Meer 'Zon(dig)dag'? Hierzo!
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier