Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Veer

Recept: Lemon poppyseed muffins à la Starbucks

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online
De citroenmuffin met maanzaad van Starbucks is een schot in de roos, telkens weer. Maar is je portefeuille ondertussen je bezoekjes aan de peperdure koffieketen al zo beu als koude pap? Flair to the rescue! Wij hebben een recept dat goedkoper, gezonder en mínstens even lekker is als dat van Starbucks. Smakelijk!

Kleine noot van de redactie: Deze muffin bevat slechts ± 200 kcal. Hij is dus een verfrissend, zacht en o-ver-heer-lijk tussendoortje dat je zonder schuldgevoelens helemaal in je mond kan laten verdwijnen.

 

15 min. voorbereiding + 20 à 25 min bakken

 

Welke ingrediënten hebben we nodig voor ongeveer 12 muffins?

 

  • 120 g zachte boter
  • 130 g witte kristalsuiker
  • 2 (gescheiden) eieren
  • 170 g bloem
  • 2 koffielepeltjes bakpoeder
  • snuifje zout
  • 2 eetlepels maanzaad
  • zest van 2 citroenen

    zl

  • 2 eetlepels citroensap
  • 250 g yoghurt, plattekaas of een plantaardige variant (Alpro Go On is de eerste plantaardige variant voor plattekaas en smaakt heerlijk in dit recept)
  • 1 koffielepeltje vanillearoma of het merg van een vanillestokje

 

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

 

2. Mix de zachte boter en de kristalsuiker samen in een kom tot je een fluffy mengsel krijgt.

 

3. Voeg de eigelen een voor een bij het mengsel. Mix goed tussendoor.

 

4. Meng de bloem, het bakpoeder, het zout, de maanzaadjes en de citroenzest in een andere kom onder elkaar.

 

5. Voeg het mengsel van de droge ingrediënten beetje bij beetje bij het botermengsel. Telkens wanneer je een deel van de droge ingrediënten bij het mengsel voegt, voeg je er om de beurt de yoghurt (of plattekaas of plantaardige variant), het citroensap en de vanille bij. Zo blijft het mengsel toch voldoende nat.

 

6. Mix alle ingrediënten goed samen zodat het een smooth beslag wordt.

 

7. Neem een nieuwe kom en mix de eiwitten stijf. Vouw ze dan onder het beslag. Niet mixen, zo zou je de luchtigheid uit de muffins mixen.

 

8. Vet de muffinvormpjes in en bestuif ze met bloem. Zo zullen de muffins na het bakken makkelijker uit de vormpjes komen. Je kan ook papieren muffinvormpjes in de bakvormpjes leggen.

 

9. Verdeel het beslag over de muffinbakvormpjes en plaats in de oven. Laat ze 20 à 25 minuten bakken. Controleer geregeld (voorzichtig!) met een tandenstoker of de muffins al gaar zijn. Als de tandenstoker proper uit de muffin komt, is hij gaar!

 

(Stap 10 voor de glaze lovers: Meng een koffielepeltje citroensap bij drie koffielepeltjes bloemsuiker. Verdeel het glazuur over de afgekoelde muffins.)

 

 

A photo posted by Robine van Tilburg (@robinevt) on

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

 

Tested...

 

mu

 © Giphy

And approved. 😉

 

 

 

Meer za-li-ge receptjes vinden jullie hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '