Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Flair

Geschikt voor zowel lipleken als voor gevorderde lipstick lovers

Catwalk-it-yourself: valentijnlippen met een vampy twist

In de winter is er één beautytrend die blijft terugkeren: vampige donkerrode lippen. Ook op de catwalk zijn deze knappe kussers niet weg te denken. Ze zijn stoer en sexy, maar – eerlijk is eerlijk – ook wel een beetje intimiderend om aan te brengen. Gelukkig hebben wij raad: in dit artikel vind je enkele manieren om de donkerrode lip nieuw leven in te blazen. Ideaal om te proberen met valentijn, als je iets anders wilt proberen dan de doorsnee roodgestifte lippen.

Easy does it: de lip stain

Joppe

Alsof je net iets te veel rode wijn gedronken hebt, maar dan beter: zo kan je deze eerste look beschrijven. De zogenaamde donkere lip stain is de laatste seizoenen zeer populair op de catwalk, en nog beter: het is supermakkelijk om zelf te doen! Je neemt een lipstick, liefst eentje met voldoende pigmentatie die lang blijft zitten, je brengt hem aan met je vingers of rechtstreeks vanuit de tube, en je dept hem op je lippen. Daarbij voeg je de meeste kleur toe op het midden van je lippen, en vervaag je naar de randen toe. Easy as that, én het blijft de hele dag zitten zonder dat je je zorgen moet maken! Ik gebruik de Hema Longer Lasting lipstick, die vind je hier (€ 3,50). 

 

Joppe
 

Ombré for the win 

Joppe

Een iets geavanceerdere, maar zeker niet onhaalbare optie, is de ombré lip. Ombré wat? Basically: iedereen kent de ombré hairdo, waarin een overgang zit van donker naar licht, en dat is ook wat er op de lippen gebeurt. Alles wat je nodig hebt om deze look te rocken zijn twee verschillende lipsticks uit ongeveer dezelfde kleurfamilie, de ene iets donkerder dan de andere. Met de donkere lipstick ga je rond je lipcontouren, met de lichtere kleur vul je het midden van je lippen in, en je blendt de twee samen met een borsteltje. Liquid lipsticks zijn hiervoor nog zo veel easier, omdat je die makkelijk kan blenden wanneer ze nog niet helemaal droog zijn. (De MAC Retro Matte Liquid Lipsticks die hier gebruikt zijn, shop je online via maccosmetics.com voor $ 21.) Ombré lips zijn niet alleen heel mooi, ze zorgen er door het kleurverschil ook voor dat je lippen voller lijken. Score!
 

Joppe
 

Zwartrood, voor de echte dramaqueens

Joppe

En dan nu voor de dare devils onder ons: een bijna zwartrood gestifte mond. Op de catwalk zagen we hem onder andere bij Marc Jacobs, waar de make-upartist een inktzwarte eyeliner gebruikte onder een rode lipstick. Je kan natuurlijk hetzelfde doen, maar eyeliner kan je lippen uitdrogen, en nobody likes crusty lips, toch? Gelukkig vind je tegenwoordig ook gewoon zwarte lipsticks in de winkel, zoals deze Macaron lippies van Nyx (online shoppen kan je via www.nyxcosmetics.com). Breng eerst een laagje zwarte lipstick aan, met daarbovenop een streepje rode lipstick en klaar! Ideaal om je innerlijke sexy vampire naar boven te doen komen. Maar bijten is op eigen risico! 
 

Joppe


Joppe De Campeneere
 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '