Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pinterest

Het leuke is: het zit nog eens supercomfortabel ook.

Van de catwalk naar de huiskamer: alles oversized, graag!

Een van de grootste trends op de catwalk de afgelopen seizoenen was die van het oversized silhouet. Ontwerpers spelen massaal met vormen en verhoudingen, en oversized stukken zijn daar een heel belangrijk deel van. Wanneer modellen de catwalk afschuimen, zijn die natuurlijk tot in de details gestyled, maar hoe kan je die oversized trend ook naar het dagelijkse leven vertalen? Hier volgt wat inspiratie. 

Wanneer je speelt met oversized stukken, gaat alles om verhoudingen. Je kan eigenlijk twee kanten uit: je kan ‘te groot’ combineren met smallere items om zo het contrast tussen de twee duidelijker te maken, of je kan ‘te groot’ combineren met even groot of groter als je all the way wil gaan.
 

oversized

De eerste optie is zonder twijfel de meest draagbare keuze, die op veilig speelt. Het is eigenlijk een simpele evenwichtsoefening: kies één oversized stuk en hou de rest strakker. Zo krijg je een nonchalante vibe zonder dat je je vormen verliest. Je kan bijvoorbeeld een oversized sweater proberen en die combineren met een strakke skinny. Als je een deel van je trui in je broek steekt, kan je meteen ook je taille benadrukken.

Een van de hotste looks van dit moment is die van de wijde broek gecombineerd met een ultra-aansluitend bovenstuk. Wat dacht je van een broek met olifantenpijpen en daarboven een strakke body? Body’s zijn trouwens extra handig, want ze blijven zeker zitten en kruipen niet omhoog! #thestruggle
 

Dé hit van het moment bij bloggers en streetstyle-goeroes is de volledig oversized look. Kimonomouwen en een wijde broek, een wijd hemd met grote schouders, etc. Alles kan en alles mag! Een grote, lange trui kan je dragen als jurk en combineren met laarzen tot over de knie voor de perfecte mengeling van casual en chic. Een trend die terug zal komen en meteen voor een interessanter silhouet zorgt, is de brede tailleriem of het korset, beide over de kledij gedragen. Draag samen met de oversized trui om je silhouet te breken en je vormen in de verf te zetten.
 

oversized

Je kan met de oversized trend echt alle kanten op, en de stukken zitten nog eens supercomfortabel ook! Waag jij je eraan? 


Joppe De Campeneere 

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '