Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Feel beautiful, be beautiful!

11 tips om je zelfvertrouwen een boost te geven

Als je zelfzeker bent en je goed in je vel voelt, straal je dat ook uit. Kan jouw zelfvertrouwen een boost gebruiken? Probeer deze 11 tips dan eens uit en stráál.

1. Hou je huid zuiver

Je hebt een belangrijk gesprek – of misschien wel een date? – en er staat een joekel van een puist op je voorhoofd. Resultaat: je bent je de hele dag door bewust van die lelijke bobbel op je gezicht. De enige manier om zo'n situatie te vermijden, is om consequent je gelaat te reinigen. Bekijk hier onze favoriete producten om je huid schoon te houden.

 

2. De juiste haarkleur

Het lijkt logisch dat je natuurlijke haarkleur het beste bij je past, maar dat is niet altijd zo. Zo kan je jarenlang bruin haar hebben gehad en pas rond je twintigste ontdekken dat blond haar eigenlijk veel mooier past bij je huidtint (onze redactrice is ervaringsdeskundige). Vertrouw je je kapper, wees dan niet bang om eens te experimenteren.

 

3. Lekker geurtje

Ga op zoek naar een favoriet parfum dat echt past bij wie je bent. Als je zeker weet dat je lekker ruikt, voel je je meteen beter in je vel.

 

4. Schoonheidsslaapje

Ga op tijd slapen en probeer een vast ritme te onderhouden als het op je nachtrust aankomt. Als je 's morgens fris opstaat, voel je je automatisch beter. En dat straal je ook uit.

 

5. Rode lipstick

Lees even deze 8 redenen om rode lipstick te dragen. Het is misschien even wennen als je 'm voor de eerste keer op je lippen ziet, maar je zal snel doorhebben dat hij je doet stralen.

 

6. Gebruik highlighter

Het klinkt misschien banaal, maar een streepje highlighter op je jukbeenderen doet je letterlijk stralen. Hij vangt het licht op en geeft je gelaat een gezonde glow.

 

7. Probeer eens zelfbruiner

We kunnen er weinig aan veranderen, in de zomer voelen we ons beter in ons vel en dat heeft veel te maken met dat mooie bruine tintje. Dat urenlang in de zon liggen bakken niet gezond is, hoeven we je hopelijk niet meer te vertellen. Geef daarom zelfbruiner eens een kans. Er zijn al heel wat goede producten op de markt die een net zo natuurlijk effect geven als de zon.

 

Nog niet veel ervaring met zelfbruiner? Een zelfbruinende mousse is over het algemeen het makkelijkst te verdelen.

 

8. Weg met haar

Het is een lastig werkje waar we allemaal tegenop kijken, maar op tijd en stond scheren of ontharen kan helpen bij je zelfvertrouwen. Zorg ervoor dat haar op ongewenste plekken te allen tijde verwijderd is, zo kan je veel vrijer bewegen.

 

9. Wees trouw aan je stijl

Modetrends komen en gaan, maar het is helemaal oké om bepaalde voorkeuren te hebben en daaraan vast te houden. Hou je niet van nauwaansluitende jurkjes of is een skinny jeans echt niets voor jou, draag ze dan ook niet.

 

10. Vraag advies

Aarzel ook niet om in een kledingwinkel advies te vragen over wat jouw figuur precies flatteert. Zodra je dat weet, kan je er rekening mee houden voor volgende aankopen.

 

11. Draag hakken

Schoenen met een hak zijn een geweldige boost voor je zelfvertrouwen als vrouw. Ze maken je groter, geven je benen en billen een mooiere vorm en zorgen ervoor dat je mooi rechtop loopt. Elegantie: check!

 

 

Flair zorgt elke dag van maart voor een beetje meer mindfulness in je leven. Week 3 van Mindful Maart draait rond profilering. Bekijk hier de Mindful Maart-kalender om te kijken wat je deze week te wachten staat!
 
Lees hier alle artikels van Mindful Maart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '