Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Ze zouden er zelfs gezonder van worden

UITGETEST: een langblijvende manicure die je nagels tegelijk verzorgt

De eeuwige tweestrijd: een mooi nagellakje op je nagels of ze toch maar even 'bloot' laten om te herstellen. Ik test een nieuwe behandeling uit die een combinatie belooft van intensieve verzorging én het nieuwste kleurtje.

Even schetsen

Ik ben geen nagelbijter (meer), maar heb wel de neiging om aan de velletjes rond mijn nagels te prutsen. Niet mijn beste eigenschap als beautyredactrice. Mijn handen en nagels zijn ook erg droog, dus ik heb altijd handcrème en nagelriemolie op zak. Ik heb geen sterke nagels, ze zijn heel dun, buigzaam en splitsen snel, zeker na enkele weken intensief gebruik van nagellak en remover. Ik hou van een kleurtje op mijn nagels, dus ik ben steeds op zoek naar manieren om een mooie manicure én gezonde nagels te combineren.

 

Zo werkt het

De Protect & Peel-methode van Pronails bestond al. Er wordt een soort stickertje op je natuurlijke nagel gekleefd en daarbovenop komt een nagellak in een kleurtje. Op die manier kan de nagellak je eigen nagel niet aantasten door het beschermlaagje dat ertussen zit. Het geheel blijft zo'n twee weken mooi op je nagel zitten en daarna kan je het er gewoon afpellen.

 

Je manicure als herstelkuur

Vanaf nu kan je onder de 'sticker' een serum laten aanbrengen dat je nagels gedurende die 14 dagen zal blijven verzorgen en versterken. Zodat die er achteraf, in tegenstelling tot bij andere behandelingen, gezonder vanonder komen.

 

Mijn ervaring

Mijn nagels voor de behandeling: oneven, gespleten en droog.

 

Pronails

 

Mijn nagels één week na de manicure: de nagellak zit er nog perfect op, heeft zijn glans mooi behouden en de zijkantjes komen nog niet los.

 

Pronails

 

Mijn nagels na het verwijderen van het laagje: ze hebben eindelijk mooi kunnen groeien zonder te splitsen.

 

Pronails

 

De sterkte zit ook in de manier waarop je de 'stickers' of nagellak verwijdert. Je gebruikt een druppeltje verzorgende nagelolie waardoor de hoekjes makkelijker lossen en je het geheel gewoon kan afpellen. Die olie werkt verzorgend, waardoor je nagels er meteen gezonder uitzien, terwijl een nagellakremover net nog meer uitdroogt.

 

Pronails

 

Conclusie

Test geslaagd. Mijn nagels zijn in twee weken tijd niet miraculeus steviger of dikker geworden, maar zeker wel gezonder. Het is een ideale behandeling als je niet graag met 'naakte' nagels rondloopt, maar toch die extra verzorging nodig hebt.

 

Een groot voordeel is ook dat je na twee weken niet terug hoeft te gaan naar het salon, je kan de nagellak gewoon zelf verwijderen. Je kan er dus ook perfect wat tijd tussen laten en deze behandeling sporadisch laten doen.

 

Voor een Protect & Peel behandeling met het Vital Nail Serum betaal je max. € 35. Je kan het Vital Nail Serum (€ 19) ook afzonderlijk aankopen om dagelijks aan te brengen op je natuurlijke nagel. Zoek hier je dichtsbijzijnde Pronails salon.

 

Lees ook:

How to: breekbare nagels redden

Deze handige uitvinding maakt nagels lakken veel makkelijker

Uitvinding van het jaar: spray-on nagellak

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '