FASHION & BEAUTY

Wordt krokodillenolie dé nieuwste huidverzorging?

Robine22 oktober 2015Robine van Tilburg
kroko

In de wandelgangen wordt wel vaker over allerhande nieuwe 'beautytrends' gefluisterd. Je kan het zo gek nog niet bedenken, of een of ander Oost-Aziatisch land kwam er vast al eens mee op de proppen - no offence.


Kokosolie wordt ons al geruime tijd als dé ultieme huidverzorging en manusje-van-alles aangepraat. Kokosolie kan onder andere dienen als make-upremover, haarserum en zelfs als botersubstituut. Maar trends komen en gaan, moet het Zuid-Afrikaanse cosmeticabedrijf Repcillin denken.

 

Repcillin verwerkt krokodillenolie in hun producten vanwege zijn "natuurlijke ontstekingsremmende en helende eigenschappen met een uitgebreid arsenaal aan omegaoliën die de goede gezondheid bevorderen". Krokodillenolie zou een combinatie bevatten van de voedende vitaminen A en E. Daarenboven bevat de olie ook vetzuren met lange ketens (zoals omega 3, 6 en 9), die men doorgaans ook in hydraterende crèmes terugvindt.

 

Huidafwijkingen zoals psoriasis en eczeem zouden positieve effecten ondervinden van het gebruik van krokodillenolie. De voorraden zijn echter schaars: één krokodil kan slechts tot 600 gram olie afleveren. De substantie wordt geëxtraheerd uit het vetweefsel van de krokodil. Dit vetweefsel zijn afvalstoffen die overblijven. Hiervoor hoeven dus geen extra krokodillen aangeleverd te worden. In bepaalde stammen ontdekte men reeds eeuwen geleden de helende kracht van krokodillenolie.

 

Krokodillen worden doorgaans vooral gekweekt voor hun vlees en hun huid. De praktijken zouden trouwens volledig voldoen aan de regels van de Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora (CITES). Oef.

 

 

 

 

 

 

Het proberen waard? Wij testten het nog niet uit, maar webbie Eline testte wel al eerder zes verschillende gebruikswijzen van kokosolie uit.

Wat is Flair shopping?

Wat wil dit zeggen?

Superkorting voor Flair lezeressen op Shedeals.be

€ 5 korting in de Yves Rocher webshop

Exclusieve aanbieding: € 5 korting in de Yves Rocher webshop

Is je shampoo, je dagcrème of lotion bijna op? Heb je zin in een nieuwe kleurtje oogschaduw, lippenstift of nagellak? Wat je reden ook is, in de Yves Rocher webshop vind je ongetwijfeld een product naar jouw smaak en wat nog beter is… bij een minimumbesteding van € 25 krijg je € 5 korting.

Tijdelijk voor maar € 1.00 € 1.00 Nu kopen

Top 5 MEEST GELEZEN

Flair News

Ook interessant

Voor jou: