FASHION & BEAUTY

Wordt krokodillenolie dé nieuwste huidverzorging?

Robine22 oktober 2015Robine van Tilburg
kroko

In de wandelgangen wordt wel vaker over allerhande nieuwe 'beautytrends' gefluisterd. Je kan het zo gek nog niet bedenken, of een of ander Oost-Aziatisch land kwam er vast al eens mee op de proppen - no offence.


Kokosolie wordt ons al geruime tijd als dé ultieme huidverzorging en manusje-van-alles aangepraat. Kokosolie kan onder andere dienen als make-upremover, haarserum en zelfs als botersubstituut. Maar trends komen en gaan, moet het Zuid-Afrikaanse cosmeticabedrijf Repcillin denken.

 

Repcillin verwerkt krokodillenolie in hun producten vanwege zijn "natuurlijke ontstekingsremmende en helende eigenschappen met een uitgebreid arsenaal aan omegaoliën die de goede gezondheid bevorderen". Krokodillenolie zou een combinatie bevatten van de voedende vitaminen A en E. Daarenboven bevat de olie ook vetzuren met lange ketens (zoals omega 3, 6 en 9), die men doorgaans ook in hydraterende crèmes terugvindt.

 

Huidafwijkingen zoals psoriasis en eczeem zouden positieve effecten ondervinden van het gebruik van krokodillenolie. De voorraden zijn echter schaars: één krokodil kan slechts tot 600 gram olie afleveren. De substantie wordt geëxtraheerd uit het vetweefsel van de krokodil. Dit vetweefsel zijn afvalstoffen die overblijven. Hiervoor hoeven dus geen extra krokodillen aangeleverd te worden. In bepaalde stammen ontdekte men reeds eeuwen geleden de helende kracht van krokodillenolie.

 

Krokodillen worden doorgaans vooral gekweekt voor hun vlees en hun huid. De praktijken zouden trouwens volledig voldoen aan de regels van de Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora (CITES). Oef.

 

 

 

 

 

 

Het proberen waard? Wij testten het nog niet uit, maar webbie Eline testte wel al eerder zes verschillende gebruikswijzen van kokosolie uit.

Wat is Flair shopping?

Wat wil dit zeggen?

Superkorting voor Flair lezeressen op Shedeals.be

Definitief ontharen bij Tim Torfs vanaf 61% korting

Definitief ontharen bij Tim Torfs vanaf 61% korting

’s Ochtends scheren en ’s avonds stoppels: we kennen het allemaal. Dankzij Tim Torfs Instituut en Shedeals kan je je nu definitief laten ontharen aan een superprijs! Je hebt de keuze uit 4 formules, zo vind je zeker de juiste deal voor jou!

Tijdelijk voor maar € 59.00 € 150.00 Nu kopen

Top 5 MEEST GELEZEN

Flair News

Ook interessant

Voor jou: