Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© instagram.com/stellamccartney/

Think pink!

Stella McCartney eert haar moeder, met beha voor borstkankeroverlevers

Ontwerpster Stella McCartney zet zich ook dit jaar weer in voor de strijd tegen borstkanker. Naast enkele stukken waarvan de opbrengst voor een groot deel naar het goede doel gaat, ontwierp ze ook een mooie én comfortabele beha voor vrouwen die een borstamputatie ondergingen. Ze noemde het zachtroze exemplaar naar haar moeder, Linda Louise McCartney, die ze verloor aan de ziekte.

Oktober is Breast Cancer Awareness Month

 

En die laat de dochter van Beatle Paul McCartney niet zomaar voorbijgaan. De designer wil met haar ontwerp tonen dat beha's voor vrouwen die een borstamputatie ondergingen ook mooi, vrouwelijk en tegelijkertijd comfortabel kunnen zijn.

 

Stella McCartney borstkanker

 

 

De Louise Listening beha – genoemd naar McCartneys moeder Linda Louise McCartney, die stierf in 1998 – zal vanaf 1 oktober verkrijgbaar zijn op de webshop van de ontwerpster en kost 111 euro. (Je kan de beha nu al voorbestellen.)

 

 

Stella McCartney Cara Delevingne

 

 

Ontwerpen ten voordele van het goede doel

 

Enkele weken geleden lanceerde McCartney al de mooie Alina Playing-lijn, die bestaat uit twee beha's en een slip. De opbrengsten van deze drie knalroze stukken zullen deels naar het Linda McCartney Centre in het Verenigd Koninkrijk, de National Breast Cancer Foundation in de VS en de National Breast Cancer Foundation in Australië gaan. Model turned actress Cara Delevingne kroop voor dit geweldige doel toch nog eens in haar modellenrol en toont zo – letterlijk – haar hart voor borstkanker.

 

Stella McCartney beha

 

De Alina Playing-stukken zijn nu al te bestellen op de webshop van Stella McCartney.

 

Wij zetten, in afwachting tot oktober, alvast onze roze bril op, want awareness kan er nooit te veel zijn:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '