Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Thinkstock

Ontdek het hier!

Dit zegt je haarkleur over jou (én je gezondheid)

We hebben ondertussen al alle mogelijke haarkleuren gehad. Van de tortoise over bronde tot ronze. We moeten zelfs al diep nadenken om te achterhalen wat onze natuurlijke haarkleur nu ook alweer was. Of je met die laatste nu tevreden bent of niet, ze zou meer zeggen over je persoonlijke leven dan je denkt.

Als we de studies mogen geloven, zegt je natuurlijke haarkleur heel wat over je gezondheid, je seksleven, je neiging tot verslaving en zelfs je persoonlijkheid. En hoe vaak je je haar ook kleurt, je kan niets veranderen aan de health issues die bij je blonde, bruine of roodharige coupe horen.

 

1. Roodharigen hebben het vaakst seks

Volgens een studie die het seksleven van honderden Duitse vrouwen onderzocht, hebben redheads een actiever seksleven dan hun blonde of bruine soortgenoten. Dat komt waarschijnlijk doordat het unieke van rode haren meer aandacht trekt dan andere kleuren. Het kan ook gewoon zijn dat roodharigen voldoen aan het stereotype dat ze van nature wilder zijn.

 

2. Brunettes zijn vatbaarder voor een nicotineverslaving

Als je van nature bruine haren hebt, begin dan niet aan sigaretten. Brunettes zouden meer kans hebben op het ontwikkelen van een verslaving omdat ze een verhoogde hoeveelheid melanine in hun lichaam hebben.

 

3. Blondjes zijn absoluut niet dommer

Je blonde manen hebben helemaal niets te maken met je intelligentieniveau. Wetenschappers aan de universiteit van Stanford ontdekten dat het een verschil van één letter in de genetische code is die ervoor zorgt dat je blonde haren hebt. Die switch heeft alleen invloed op iemands haarfollikel, niet op de intelligentie van die persoon.

 

4. Roodharigen hebben meer kans op Parkinson en huidkanker

Volgens een studie van Harvard is dat verhoogde risico te wijten aan precies dezelfde genmutatie als degene die ervoor zorgt dat redheads hun unieke, mooie rode haren hebben. Dit receptor-gen (MC1R) heeft effect op een ander gen dat, wanneer het ook muteert, geassocieerd wordt met Parkinson en een verhoogd risico op huidkanker. Gelukkig blijkt uit studies dat foliumzuur kan helpen bij de bestrijding van Parkinson.

 

5. Brunettes worden door mannen als meest stabiele partner gezien

Terwijl blondines volgens het stereotype het hoogste sexappeal hebben en redheads het meest vurig zouden zijn, bleken brunettes uit een studie in 2013 het meest 'huwbaar'. Mannen zien brunettes als stabiel en betrouwbaar.

 

6. Blondines hebben meer kans op oogproblemen en melanomen

Helaas hebben blondjes (vooral in combinatie met blauwe ogen) een hoger risico op het ontwikkelen van leeftijdsgebonden maculaire degeneratie. Doordat ze minder melanine in hun lichaam hebben en net dat pigment de huid beschermt tegen uv-straling, hebben blondines ook meer kans op melanomen. Een hoedje en zonnecrème zijn dus je nieuwe bff!

 

7. Redheads hebben sneller pijn (maar kunnen wel beter tegen spicy food)

Roodharigen ervaren pijn helemaal anders dan blondines of brunettes. De schuldige daarvoor is de receptor waar we het eerder over hadden. Redheads zijn gevoeliger voor koude, minder ontvankelijk voor verdoving en vatbaarder voor tandpijn, maar ze hebben dan weer wel een hogere tolerantie wat spicy food en naalden betreft!

 

Bron: Bustle

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '