Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

In 5 stappen naar propere poriën

We mogen niet prutsen aan ons gezicht, maar die verdomde verstopte poriën vragen er soms echt om. Met dit 5-stappenplan hou je je poriën proper en je huid mee-etervrij.

1. Maak er een gewoonte van om zodra je thuis bent je make-up te verwijderen met een nat doekje.

Je hoeft niet onmiddellijk het volledige ritueel toe te passen, maar je huid zal op z'n minst degelijk kunnen ademen voor de rest van de avond. En het is niet alsof je partner je nog nooit zonder make-up zag, right?

 

natte doekjes

 

2. Voor het slapengaan, reinig je je gezicht tweemaal.

De eerste keer verwijder je de make-up die, ondanks het natte doekje, nog op je gezicht zit, de tweede keer wordt je huid dieper gereinigd. Tussen de twee wasbeurten spoel je je gezicht af met warm water, zodat je poriën goed openstaan voor de tweede ronde.

 

reinigen

 

 

3. Maak minstens een keer per week tijd voor een reinigend masker.

Geen idee welk masker te kiezen of waar het te vinden? Beautyredactrice Charlotte maakte onlangs een lijstje met de beste keuzes. Een ideetje: hou je masker/verwenmomentje op dinsdag. Niets zaliger dan een tien minuutjes chillen met een maskertje op je gezicht terwijl je de nieuwe Flair doorbladert.

 

masker

 

 

4. Masseer een exfoliërende reinigingscrème in.

Net zoals bij een gewone dagcrème, is het ook hier belangrijk dat je de crème echt in je huid masseert. De massage zal bovendien ontspannend werken, dus neem er je tijd voor.

 

reiniging

 

5. Stoom je poriën.

Maak een doek nat onder warm water en hou hem zachtjes tegen je gezicht om je poriën te stomen. Herhaal dit een paar keer. Gebruik het doek vervolgens om de reinigingscrème te verwijderen. Ten slotte hou je het doek onder koud water en druk je het weer even tegen je gezicht, om je poriën te sluiten.

 

handdoek

 

 

Bron: seventeen.com

 

 

Meer tips voor een stralende huid:

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '