Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

5 tips voor kissable lips

We gebruiken onze lippen non-stop. We roddelen met vriendinnen, nippen van onze latte macchiato en zoenen erop los: je arme lippen zien af! Wat je moet weten, is dat je huid net daar ultradun is. Daardoor is ze heel kwetsbaar en droogt ze snel uit. Tijd om er wat extra aandacht aan te besteden.

 

1. Hydrateer

Ons lichaam bestaat voor 70% uit vocht. De oplossing voor veel huidproblemen ligt dus voor de hand: H2O to the rescue! Droge lippen kan je tegengaan door voldoende water te drinken. Zo voorkom je het vervelende droge gevoel. Tip: neem een literfles mee naar het werk. Die moet leeg zijn voor het einde van de dag.

 

2. Strikt verboden!

Om je lippen gezond te houden zijn een paar dingen strikt verboden: ten eerste moet je stoppen met eraan te likken. Zo voelen ze even vochtig aan, maar op lange termijn heeft het een uitdrogend effect. Bijten op de onderlip ziet er misschien heel aantrekkelijk uit in de films, maar in real life laat je dat toch beter achterwege. Ook trekken aan loszittende velletjes is uit den boze.

 

3. Balm it

Zachte lippen krijg je alleen door ze goed te verzorgen. Schaf je dus een goede verzorgende lippenbalsem aan. Tegenwoordig vind je ze overal en in alle vormen. Je hebt zelfs verschillende verzorgende balsems die ook een leuk kleurtje geven. Kom hier te weten welke kleur bij jou past.

 

4. Scrub it

Zit je toch met vervelende velletjes? Dan moet je scrubben. Doe dat niet met je bodyscrub, de korrels hiervan zijn veel te groot en grof voor je delicate lippen. Gebruik een zachte tandenborstel of een huisgemaakte scrub.

 

5. Sunkissed lips

Let in de zomer extra op, je lippen kunnen ook verbranden. Het is geen overbodige luxe om in de zomer een lippenbalsem met zonnefactor aan te schaffen. Probeer op z’n minst de basic balsems te vermijden: de olieachtige substantie laat ze juist nog sneller verbranden.

 

Met deze simpele tips bekom je perfect lips.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '