Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis-Miranda Kerr

Donkere lippen: zo doe je het juist!

De coolste – maar ook een tikje gevaarlijke – beautytrend van het moment: dark lips. Je spotte het al bij celebs als Rihanna, Lorde en Miranda Kerr. Waarom zie jij er dan niet uit wanneer je deze look zelf uitprobeert? Door onze tips and tricks wordt donkere lipstick aanbrengen easy peasy! 

Voor wie (niet)?

Het is vrij eenvoudig: iedereen kan meedoen aan deze trend. Hou wel rekening met je huidskleur wanneer je de kleur uitkiest. Hoe donkerder je huidskleur, hoe donkerder je kan gaan in de kleur.

Als je dunne lippen hebt, is een donkere lippenstift op zich een no-go. De kleur zal je lippen nog smaller doen lijken. Lees hieronder hoe je er toch mee wegkomt.
 

Hoe aanbrengen?

1.    Velletjes aan de lippen vallen extra op met een donkere lippenstift. Vermijd deze flater en geef je lippen eerst een grondige scrubbeurt. Lees hier hoe je de perfecte basis creëert voor deze lipstick.
2.    Heb je geen vaste hand? Ga dan met een matching lippotlood eerst over de contouren van je lippen.
3.    Speel op veilig en kies voor een penseel. Zo kan je de lippenstift preciezer aanbrengen. Maak de kleur intenser door op het einde nog even met de stick over je lippen te gaan.
4.    Een andere methode: breng de lippenstift op je vinger aan, en dep deze zo op de lippen. Zo kan je zelf de intensiteit van de kleur opbouwen.

Smalle lippen? Doe het dan zo:

Stap 1: Ga met een lippotlood over de vorm van je lippen.
Stap 2: Breng de       donkere kleur aan.
Stap 3: Dep met een lichtere lippenstift in het midden van je lippen.
Stap 4: Blend de beide kleuren mooi in elkaar.
 

Combi met oogmake-up

Hou je overige make-up bescheiden. Als je voor een donkere lippenstift kiest, is het belangrijk om de rest van je make-up fris te houden. Een simpele foundation en concealer zorgen voor deze frisse look. Breng wat blush aan voor een warmere uitstraling, en een mascara voor de finishing touch.
 

Do's

–   Ga voor een donkere lipstick met kleur. Kies dus een lipstick waar wat rood in zit, eerder dan een gitzwarte lipstick. Plum (pruimenrood) of kersenrood zijn ondertonen die mooi staan bij je teint.

Neem je lipstick steeds mee om bij te werken. Donkere lipstick die half verdwenen is, is een no-go.

–    Stop een vinger tussen je lippen, en haal hem er langzaam weer uit. Zo vermijd je de klassieke flater: lipstick op de tanden.

–    Draag je donkere kleur met zelfvertrouwen! Het is een opvallende kleur waardoor mensen snel naar je zullen staren.
 

... en don'ts

–    Ga niet met lipgloss over je donkere lippen. Een donkere lippenstift is zo al opvallend genoeg. Lipgloss gaat ook snel van je lippen, dus je donkere kleur ook.

–    Gebruik geen donkere kleur als je droge lippen hebt. Droge lippen vallen nog harder op met een donkere lippenstift.

–    Dramatiseer niet in je overige make-up en in je kleding. Anders ga je onbewust voor de gothic look.
 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '