Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Joost Govers

De 5 regels van een zuivere huid

Een onzuivere huid met puistjes? Veel last van glans, wijde porieën en zwarte puntjes? Hier lees je dé 5 regels voor een egale, zuivere huid.

1. Reinig juist

Reinigen is essentieel, twee keer per dag. Dat wist je al. Maar hoe je reinigt is ook belangrijk. Gebruik geen uitdrogende sterk schuimende producten, ze zullen je huid alleen maar stimuleren om méér talg te produceren. Gebruik een milde, neutrale cleanser. Wij zijn fan van micellair water: op een watje doen en over je gezicht halen. Zonder een restje product achter te laten, dus je kan er geen puistjes van krijgen.

Hier lees je de 10 fouten die je maakt bij het reinigen van je gezicht.

 

2. Smeer genoeg

Het is een misvatting dat hoe meer je op je huid smeert, hoe meer puistjes je krijgt. Je moet natuurlijk niet de eerste de beste supervoedende crème gebruiken, maar een hydraterend serum en hydraterende dagcrème mogen gerust allebei. Zelfs een primer, foundation én poeder daarna zullen je geen puistjes geven als je maar geen-comedogene producten gebruikt. De primer van Erborian (Pink Perfect, bij Ici Paris XL) en foundation van Clinique (Anti Blemish Solutions foundation, parfumerie) vinden wij heel goed.

10 mythes over puistjes

 

3. Pulk niet, smeer gewoon dit:

Tuurlijk weet je het wel: aan puistjes mag je niet prutsen. Probeer het gewoon eens: laat een puistje eens gerust, stip enkel aan met TriAcnéal (Avène, apotheek) en je zal zien dat je puistje gewoon wegslinkt, zonder eerst rood en ruw te worden. Niemand is heilig: een wit of zwart puntje kunnen wij ook niet laten staan. Neem een tissue tussen je vingertoppen en duw zo, in plaats van met je nagels, zo beschadig je je huid niet.

 

4. Let op voor verborgen puistjes-veroorzakers

* Verwissel elke week je kussensloop, om besmetting te voorkomen.

* Breng eerst je haar in model, reinig dan pas je gezicht. Zo komen er geen haarproducten op je gezicht, deze kunnen ook puistjes veroorzaken. Vermijd ook zoveel mogelijk product in je pony als je puistjes hebt.

* sommige medicatie geeft je meer puistjes

* sommige voedingstoffen: alcohol, zout, koolhydraten, zuivel en suiker kunnen acne verergeren

Dit vermijd je beter als je geen puistjes wil.

 

Vermijd zon. En stress.

Hoewel het lijkt dat de zon in eerste instantie je puistjes verbetert, treedt er bijna altijd een rebound-effect op. Mallorca-acné heet dit: je huid gaat na een periode van zon meer talg (dus meer puistjes) aanmaken als tegenaanval tegen de zon. Ook stress beïnvloedt je hormonenlevels, en daardoor ook je huid. Chillax!

Dit zijn de meest voorkomende fouten die mensen met puistjes maken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '