Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

En hoe moet het dan wel?

Vette huid? Deze 7 dingen doe je misschien wel fout

Een vette huid wordt meestal gekenmerkt door grove poriën en een verhoogde talgproductie, waardoor je gezicht vaak glimt. Je kan de talgproductie niet stopzetten, maar als je de volgende fouten vermijdt, kan je alvast een en ander inperken.

1. Je gebruikt een uitdrogende cleanser

Als er sulfaten of alcohol in je reiniger zitten, ben je niet goed bezig. Ze drogen je huid namelijk uit, en dat zorgt ervoor dat die ter compensatie steeds meer talg gaat aanmaken. Je krijgt ook meer dode huidcellen, waardoor je poriën ook nog eens sneller zullen verstoppen.

 

MAC Blotting Sheets

2. Je zoekt dé magische oplossing

Je koopt product na product in de hoop dat een van die exemplaren je huid drastisch zal verbeteren. Je moet goed beseffen dat dat niet zal gebeuren. Het produceren van zo veel talg is een natuurlijk proces. De makkelijkste en snelste manier om minder te glimmen, is om blotting paper of tissues te gebruiken om het teveel aan talg weg te vegen. Een matterend poeder is ook een prima optie, maar overmatig gebruik kan dan weer leiden tot verstopte poriën.

Blot Film – € 16,50 – M.A.C Cosmetics.

 

3. Je slaat je dagcrème over

Nadat je je huid gereinigd hebt, is die even ontdaan van alle oliën op haar oppervlak, wat je velletje nogal vatbaar maakt voor uitdroging. Een dagcrème moet dus aangebracht worden om het vocht in de cellen te houden. Gebruik bij voorkeur een niet-comedogene crème, die zorgt ervoor dat je minder kans hebt op puistjes.

 

REN

4. Je scrubt te veel

Te veel scrubben kan irritatie veroorzaken aan je huid, waardoor die meer olie zal aanmaken om te herstellen. Voor vette huidjes zijn chemische exfoliators – zonder korrels dus – een betere keuze. Die verwijderen even goed de dode huidcellen zonder het huidoppervlak te beschadigen.

Glycolactic Radiance Renewal Mask – € 44 – REN via Cosmeticary.

 

5. Je denkt dat alles op basis van olie slecht is voor jou

Sluit niet meteen alle producten op basis van olie uit omdat je een vette huid hebt. Er bestaan zelfs erg goede oliën, speciaal voor een vette huid.

 

Kiehl's

6. Je nam onlangs het vliegtuig

Ga er niet van uit dat een vette huid voldoende olie bevat om je te beschermen tegen droge lucht. Must have in je travel kit: een hydraterend masker. Breng voor je op het vliegtuig stapt een flinke laag aan over heel je gezicht. Dat vormt een beschermlaag waardoor de droge lucht in het toestel weinig schade kan veroorzaken.

Ultra Facial Overnight Hydrating Mask – € 30 – Kiehl's.


7. Je hebt stress

Een stressvol leven kan leiden tot verhoogde talgproductie. Het stresshormoon cortisol zorgt er namelijk voor dat je huid meer olie produceert, waardoor die extra gaat glimmen. Je kan natuurlijk niet álle stress uit je leven bannen, maar probeer toch wat relaxmomenten in te plannen. Bezoek een wellnesscenter, ga op café met een vriendin, doe aan yoga...

 

Meer over vette huid:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '