Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

De make-uplook waar mannen van houden

Mannen zien ons het liefst zonder make-up, maar omdat we liever niet ‘naakt’ de deur uit gaan, hebben we gezocht naar een oplossing. In vijf makkelijke stappen creëer je een natuurlijke look waar mannen van houden. Wedden dat hij het verschil niet ziet?

1.     Verzorg je huid

Een natuurlijke look staat of valt met een mooie huid. Make-up alleen is niet genoeg! Was je gezicht dus elke avond en haal je make-up eraf. Ja, ook na een avondje stappen. Als je huid helemaal clean is, is het tijd om te hydrateren. Zeker in de winter kan een goede vochtinbrengende crème wonderen doen.

 

2.     Egale teint

Your weapon of choice: een foundation, een getinte dagcrème of een BB-crème. Alles hangt af van de dekking die jij nodig hebt. Heb je al een mooie huid? Bedek dan alleen je oneffenheden. Heb je toch wat meer nodig? Ga dan voor een dun laagje over je hele gezicht. Je hebt echt maar een klein beetje nodig om een mooi resultaat te bereiken.

3.     Mooie gloed

Dé mooimaker: een gezonde gloed over je huid. Ga voor een vloeibare highlighter en breng die aan op volgende plaatsen: onder je wenkbrauw, aan de binnenkant van je ogen (= instant wakkere blik) en op je jukbeenderen. Wedden dat je huid zal stralen?

4.     Een beetje kleur

Je lief ziet je nog het liefst zonder make-up, maar een klein beetje vals spelen is toegestaan. Gebruik een wimperkruller om je blik te openen en breng vervolgens een subtiel laagje mascara aan. Eyeliner en oogschaduw laten we links liggen. Wil je graag nog wat kleur op je wangen? Kies dan voor een vloeibare blush voor een natuurlijk effect. Die kan je makkelijk aanbrengen met je vingertoppen.

5.     Finishing touch

Om ervoor te zorgen dat je make-up de hele dag blijft zitten, breng je het best een laagje poeder aan. Zeker als je last hebt van een vette huid, is afpoederen een must. Als je een droge huid hebt, kan je deze stap overslaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '