Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Tjorven Boucher voor Flair / De Bijenkorf

Ja, ook de vette huid is gebaat bij gezichtsolie!

HEBBEN: de 5 beste gezichtsoliën voor ieder huidtype



Olie is al een tijdje dé toptextuur in beautyland. Voor elk huidtype is er wel een olie, zélfs voor de vette huid. Vergéét je veroordelen (puistjes en glanzen als een bowlingbal om er maar een paar te noemen) en probeer het ook eens om te zien wat een verschil ze maken voor je huid. Onze vijf favorieten.

Waarom gezichtsolie gebruiken?


Omdat élke huid er beter van wordt. Je gebruikt de olie alleen of als serum en al na één keer smeren voel je het zachte effect op je huid, die door olie ook meer in balans komt. De beauty-industrie stond niet stil en creëerde oliën voor elk huidtype, zelfs voor de meest gevoelige of vette huidjes. Onze favorieten werken goed, snel en – heel belangrijk vinden wij – voelen niet vet aan op je huid. Ze geven allemaal een gezonde glow, en wie wil dat nu niet?

4 tips voor als je een olie wil gebruiken


* Breng de olie aan op een gereinigde huid, die nog een tikje nat is. Zo kan je de olie goed verspreiden over de huid en zo gemakkelijk inmasseren.

* Masseer je huid van je hals naar boven toe om de werking groter te maken (tegen zwaartekracht in, weet je wel).

* Gebruik exact de aanbevolen hoeveelheid, en dat is meestal niet meer dan een drietal druppels. Te veel zal je huid overbelasten en je kan er puistjes van krijgen. Wel kan je af en toe een iets ruimere hoeveelheid een kwartier laten inwerken als maskertje.

* Nog olie op je handen? Smeer het teveel op de rug van je handen en nagelriemen, zo krijgen deze een extra intense verzorging. Breng de olie niet aan op je handpalmen, dit zal te vet voelen.

Voor de gevoelige huid

De amandelolie van Weleda voelt vooral super op een huid die geprikkeld is. Of het nu van de koude is, of gewoon omdat ze gevoelig is, de olie kalmeert en verzacht meteen. Je brengt hem aan na het wassen, op een huid die nog lichtjes vochtig is. Een fijn extraatje: als je hem op een nat wattenschijfje druppelt, kan je er ook ookgmake-up mee verwijderen.

Verzachtende gezichtsolie met amandel – € 16,99 – Weleda

Voor de vette huid

Een olie voor de vette huid, het klinkt misschien raar, maar het wérkt wel. De Lotus Face Treatment Oil is gemaakt van plantenextracten en werkt zuiverend op een vette huid of huid met puistjes. Je poriën zullen nauwer lijken en je huidstructuur fijner. Deze olie ruikt heel lekker, je brengt hem ook aan op een goed gereinigde huid en na een weekje zal je voelen dat zachter en zuiverder is. Grootste pluspunt in deze olie voor de vette huid is dat hij ook kalmeert en hydrateert, iets wat een vette huid toch ook nodig heeft.

Lotus Face Treatment Oil – € 40,50 – Clarins via Ici Paris XL

Voor de droge huid

Hij kan ook voor andere huidtypes gebruikt worden, maar werkt vooral vochtregulerend waardoor hij extra geschikt is voor drogere huidjes. Plantaardige en essentiële oliën, en vitamine E zorgen ervoor dat je huid ‘s nachts opkikkert en herstelt. Het resultaat? Een soepele, niet-trekkerige huid. Hoera!

Vitamin E Overnight Serum-In-Oil – € 20 – The Body Shop

Voor de iets oudere huid

Het elixir van Vichy is een echte anti-aging-boost: hij zorgt voor een stevigere, meer elastische huid met egale teint. Hij pakt rimpeltjes aan voor een gladder huidoppervlak. Je gebruikt hem onder je dag- en nachtcrème.

Neovadiol Magistral Elixir – € 33,95 – Vichy via Bol.com

Voor ‘s nachts

De wat kruidige, lavendelachtige geur van dit wondermiddel is fabuleus, hoewel hij geen parfum (ook geen parabenen overigens) bevat. Een fijne textuur, met rustgevende textuur, so far so good. Een paar weken smeren en je huid is zachter én voelt gewoon beter aan. Een paar druppeltjes volstaan, wij gebruikten hem zonder een nachtcrème, want dat voelde té aan. Heb je een wat vettere huid, gebruik de olie dan een tweetal keer per week, of af en toe een weekje als kuur.

Midnight Recovery Concentrate – € 46 – Kiehl’s via De Bijenkorf



Nog meer beauty: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '