Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

DIY: aspirinemasker

Beautybudgettip: aspirinemasker met honing

Ah, daar is hij weer: de hardnekkige puist die zich bijzonder goed voelt op je voorhoofd. Naar de winkel lopen om een zogenaamd wondermiddeltje aan te schaffen? Niet nodig! Flair heeft een DIY-recept dat je een zuivere huid bezorgt zonder dat je er een fortuin aan hoeft te besteden.

Hoe werkt het?

Aspirine bevat een grote hoeveelheid salicylzuur, een bestanddeel dat in de meeste acneproducten wordt gebruikt aangezien het de poriën intensief zuivert. Bovendien zorgt aspirine ervoor dat roodheid meteen wegtrekt. Honing heeft dan weer een antibacteriële werking en zorgt ervoor dat de huid zich herstelt waar nodig. Daarbovenop zorgt honing er ook voor dat je huid gehydrateerd blijft.
 

Wat heb je nodig?

  • 6 aspirines
  • drinkwater (geen kraantjeswater)
  • 1 theelepel organische honing
     

Hoe maak je het?

Giet wat water in een mok en laat de aspirines erin oplossen. Zorg ervoor dat het mengsel niet té stijf is en voeg indien nodig nog wat water toe. Voeg tot slot de honing toe.

Tip: heb je een erg droge of geïrriteerde huid? Vervang de honing dan door olijfolie.
 

Hoe doe je het?

Breng het masker aan op de plaatsen waar je last hebt van puistjes en laat het ongeveer 10 minuten rusten. Spoel het masker af met water en breng eventueel een crème of lotion aan. Je kan dit masker twee keer per week gebruiken, maar het is wel belangrijk dat je elke keer een nieuw masker maakt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '