Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Reporters

En ze heeft daar een goede reden voor

Amber Heard wil Johnny Depps geld niet aannemen

Acteur Johnny Depp heeft zijn ex-echtgenote Amber Heard 50.000 dollar alimentatie per maand aangeboden, maar volgens TMZ zou zij dat geweigerd hebben. De actrice/model beschuldigde Depp na hun breuk van huiselijk geweld en zou met deze weigering willen bewijzen dat ze niet de leugenachtige geldwolf is waarvoor velen haar houden.  

Geen geldwolf

 

Depps advocaten zouden een regeling van 50.000 dollar per maand gedurende acht maanden hebben voorgelegd aan Heard, met als voorwaarde dat er een wederzijds contactverbod wordt opgelegd. Daar wringt het schoentje voor de knappe blondine. Aangezien zij nooit gewelddadig geweest zou zijn naar Depp toe, weigert ze zo'n regeling te aanvaarden. Volgens bronnen zou ze daar nooit mee akkoord gaan, aangezien zij 'geen gevaar is voor hem'. 

 

Depp en Heard legden nooit iets vast in een huwelijkscontract, waardoor zij nu recht heeft op de helft van wat hij verdiende tijdens hun huwelijk. Daarbovenop had de 'Magic Mike XXL'-actrice een alimentatie van 50.000 dollar per maand gevraagd. Door dit voorstel (met wederzijds contactverbod) te weigeren, wil de actrice aantonen dat het haar niet om het geld, maar enkel om haar veiligheid draait. Bovendien wil ze een voorbeeld zijn voor andere slachtoffers van huiselijk geweld.

 

Sinds ze een contactverbod aanvroeg voor de 'Pirates of the Carribean'-acteur en hem beschuldigde van geweld, krijgt Heard namelijk de wind van voren. In onze maatschappij lijkt het nog steeds makkelijker een vrouw te zien als een meedogenloze golddigger, dan te geloven dat de knappe acteur weleens losse handjes zou kunnen hebben. Johnny Depp is onschuldig tot het tegendeel bewezen is, maar dat lijkt niet te gelden voor Amber Heard. Hopelijk wordt de discussie dankzij dit statement van de actrice iets genuanceerder. 

 

 

Heeft Amber zelf losse handjes?

 

De soap rond de scheiding tussen de twee acteurs nam vorige week nog een onverwachte wending. De roddelpers kwam naar buiten met een verhaal over vermeend fysiek geweld van Amber Heard tegenover haar ex-vriendin Tasya van Ree in 2009. Heard zou in de luchthaven van Seattle gearresteerd geweest zijn omdat ze haar toenmalige vriendin – Heard is biseksueel – ruw had vastgepakt en geslagen. Dat nieuwtje klonk uiteraard als muziek in de oren van de Depp-fans, die het als het bewijs zagen dat Amber een schijnheilig stuk venijn is. Bodyguards van Depp zouden namelijk ook al verklaard hebben dat Heard eigenlijk de gewelddadige persoon in de relatie was. Volgens hen kon ze bij momenten zo boos worden dat ze schreeuwend flessen naar Depps hoofd gooide.

 

Maar net wanneer je denkt te weten wie de leugenaar in het verhaal is, komt er weer een nieuwe wending. De ex-vriendin in kwestie, Taysa, kwam namelijk naar buiten met een statement waarin ze zegt dat Heard in 2009 valselijk beschuldigd werd en dat de hele zaak verkeerd geïnterpreteerd en gedramatiseerd was door twee individueën in machtsposities. Ze voegde eraan toen hoe spijtig ze het vindt dat Heards integriteit in twijfel wordt getrokken. Om het nog verwarrender te maken, schreef een vriendin van de actrice een blogpost voor Refinery29 waarin ze het heeft over het fysieke geweld van Johnny. Ze schrijft onder andere over een moment waarop Depp zijn ex een kopstoot zou hebben gegeven en haar wurgde tot ze bijna flauwviel.

 

Confused, much? Wij ook. Maar laat ons het oordelen toch maar aan de rechter overlaten. Al is het maar uit respect voor de vele vrouwen – én mannen – die in een situatie van huiselijk geweld leven en voor wie het heel moeilijk is om daarmee naar buiten te komen. 

 

 

Lees ook: 

 

Oude sms'jes van Amber Heard naar Johnny Depps assistent gelekt

 

Ook mannen worden slachtoffer van huiselijk geweld

 

VIDEO: verlegen P!nk ontmoet Johnny Depp, haar allergrootste crush

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '