Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Zo krijg je een platte buik

Nu we stilaan de eerste zonnestralen op onze huid voelen, krijgen we al zin om nieuwe bikini’s te shoppen voor de zomer. Het mooiste accessoire om daarmee te combineren? Dat is ongetwijfeld een platte buik. Volg deze tips, en ook jij bent in geen tijd bikiniproof.

Buikspieroefeningen all the way

Het kan niet altijd van een leien dakje lopen. Twee dingen die je zeker moet doen als je een platte buik wil? Planking en sit-ups, véél sit-ups. Die laatste zullen je spieren gaan definiëren, terwijl planking ervoor zal zorgen dat je een platte buik krijgt.

Drink voldoende water

Als je voldoende drinkt, zal je lichaam meer afval afbreken. Neem dus altijd een flesje water mee, waar je ook gaat. Water is your new best friend.

Pas op met koolhydraten

Koolhydraten eet je beter met mate. Zeker wit brood, cornflakes en andere zoetigheden zijn nefast als je graag een platte buik wil. Kies in de plaats voor bruine rijst, havermout en quinoa.

Let’s go bananas

Kalium zorgt ervoor dat we minder snel een opgezwollen gevoel krijgen. Wat moet je doen? Eet al eens een banaan, een avocado, een kiwi of dadels. Die fruitsoorten zitten namelijk boordevol kalium.

Bewegen is de boodschap

Je mag driehonderd buikspieroefeningen doen, maar als je voor de rest van de dag in je luie zetel ligt, zal je maar weinig verschil merken. Een actieve levensstijl is de boodschap als je graag een platte buik wil. Cardio zorgt er namelijk voor dat je calorieën gaat verbranden. Een must voor die strakke buik! Je hoeft daarom niet elke dag een halve marathon te lopen. Elke dag wat meer wandelen is al een stap in de goede richting.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '