Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Counter dat ochtendhumeur!

Heb jij ook last van een ochtendhumeur? En maak je het je huisgenoten, collega's en/of familie knap lastig? Vertrekt je lief vroeger naar het werk om jou niet voor de voeten te lopen?  En is dit jaar wekker nummer 5 alweer gesneuveld?

  • In plaats van dat irritant alarm van de wekker kies je 's ochtends voor leuke songs op je smartphone om wakker te worden.
  • Stop storende geluiden. Een tikkende klok (weggooien of in een kast stoppen), een snurkende vriend (duw hem op zijn goede zijkant? Overweeg aparte slaapkamers?) of een luidruchtige buurman (oordopjes?) moet je mijden.
  • Laat je vriend het raam openzetten als hij vroeger moet opstaan. Dat frisse briesje doet deugd en maakt je minder moe.
  • Op vaste momenten naar bed gaan en opstaan, doet wonderen. Voor je 't weet, heb je amper nog last van een ochtendhumeur. Ben je ook verslaafd aan Netflix-marathons tot diep in de nacht? Of word je 's ochtends net te vroeg wakker? Beiden zijn nefast voor je slaappatroon en dat van je huisgenoten.
  • Ook in 't weekend ga je best op tijd slapen zodat je op een normaal uur kan opstaan. Dan heb je nog iets aan je vrije dag.
  • Plan alles op voorhand. Zeker als je echt geen ochtendmens bent. Gebruik je avond nuttig. Hang je kleren klaar en leg je sleutels binnen handbereik. Zo vallen er een pak ergernissen weg als uit je bed komt.

 

Welk ochtendtype ben jij? Ontdek het met deze test.

5 tekenen dat jij geen ochtendmens bent.

Zo geraak je 's morgens sneller de deur uit.

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '