Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Belga

Mensen die hun intieme zone scheren, zouden 440 % meer kans hebben soa's...

HUH? Heb je echt meer kans op soa’s als je je schaamhaar scheert?

Mensen die regelmatig hun schaamhaar scheren, hebben 440 % meer kans om een soa te hebben. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek bij 14.409 mannen en vrouwen. 'Al ligt het niet per se aan het scheren zelf', vertelt onderzoeker Dr. Breyer aan Mirror Online. 'Iemand die zijn intieme zone regelmatig bijwerkt, heeft wellicht een actiever, risicovoller seksleven dan iemand die dat niet doet.'

Toch valt een oorzakelijk verband niet uit te sluiten. Zo kan je bij het scheren minieme wondjes maken, wat de overdracht van ziektes vergemakkelijkt. Anderzijds hebben mensen met een netjes bijgewerkte zone veel minder kans op schaamluis.

 

Laat je dat scheermesje dus beter links liggen? Dat bepaal je aan de hand van je persoonlijke voorkeur, want deze studie is nog veel te vaag om conclusies te trekken. Zo is de ondervraagden niet gevraagd naar hun condoomgebruik, wat net een van de belangrijkste middelen is om soa's te voorkomen.

 

Voorlopig maken we ons dus niet te veel zorgen door misleidende krantenkoppen die suggereren dat we met een kale zuiderzone het risico op soa's zouden vergroten. Als je echt wil weten wat safe is en wat niet, kan je terecht bij deze geweldige 'safe sex'-handleiding van Sensoa.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '