Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Byebye babyface!

In 5 stappen naar een slanker gezicht

Terwijl al je vriendinnen pronken met hun chiseled cheekbones loop jij nog steeds rond met bolle wangen. Met deze tips en tricks zeg je in een mum van tijd vaarwel tegen je babyface.

 

1.     Eet minder zout en suiker

Als je vaak zout of zoet eet, gaat je lichaam meer water vasthouden. Laat het zoutvaatje wat vaker in de kast staan en ook snoep of frisdrank laat je beter links liggen. 20 gram suiker minder per dag en je zal merken dat je wangen er na verloop van tijd een stuk slanker uitzien.

 

2.     Doe aan cardio

Wil je je vetpercentage zien dalen? Dan is er maar een oplossing: cardio. Om echt resultaat te zien, kan je ook wat extra oefeningen speciaal voor je gezicht doen. Steek bijvoorbeeld je tong uit en probeer zo het puntje van je kin te raken. Deze positie moet je vervolgens tien seconden aanhouden. Dit doe je telkens tien keer. Het ziet er misschien een beetje gek uit, maar het werkt!

 

3.     Ga voor een aangepast dieet

Je kan alle cardio van de wereld doen, maar als je niet op je eten let, ga je ook geen verschil zien. Probeer gezond te eten en stop meteen als je merkt dat je genoeg hebt. Je denkt dat die extra kilo's meteen naar je heupen gaan, maar ook je gezicht is een mogelijk slachtoffer.

 

4.     Drink voldoende water

Water drinken is sowieso een must. Het is niet alleen goed voor je lichaam, maar het helpt ook om je hongergevoel te stillen. Nog voordelen van een glaasje water? Je voelt je minder opgeblazen, je huid ziet er stukken beter uit en het geeft je metabolisme meteen een boost.

 

5.     Ga op tijd slapen

Je lichaam krijgt tijd om te herstellen en ook je immuunsysteem zal je dankbaar zijn. Zorg ervoor dat je elke nacht zeker zeven uur kan slapen. Zo krijg je voldoende energie en gaat je lichaam zijn best doen om tijdens je slaap vet te gaan verbranden.  

 

Met deze handige tips lukt het afvallen wél:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '