Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Eten wat je wil zonder te verdikken? Het kan!

Jawel, je leest het goed: er zou een manier bestaan om je lichaam te beschermen tegen vet eten, voor je het zelfs maar hebt aangeraakt. Beste nieuws ever, en nu: hier met die frietjes!

Eten wat je wil zonder te verdikken? Het kan! Dat blijkt toch uit het onderzoek dat recent verscheen in The American Journal of Physiology – Heart and Circulatory Physiology. Het enige wat je moet doen? Een uur voordat je aan tafel gaat een work-out inplannen.

 

De theorie werd onderzocht bij twintig mensen die een uur vóór het eten gedurende acht minuten intensief moesten fietsen. Achteraf mochten ze een milkshake drinken om de theorie te testen. Wat bleek? De groep was minder vatbaar voor de effecten van vetten tot drie uur nadat ze de milkshake naar binnen hadden gewerkt. Die groep werd op zijn beurt vergeleken met mensen die gedurende 25 minuten op een rustig tempo mochten fietsen.

 

Heb je binnenkort een bezoekje aan de frituur gepland? Voel je dan niet schuldig. Het enige wat je hoeft te doen, is een uur op voorhand een intensieve work-out inplannen, en die hoeft zelfs niet lang te duren. Zeg nu zelf: dat is toch gewoon de beste manier om jezelf te belonen na het sporten?

 

Lees ook:

Eet je mooi

Haar dat sneller groeit? Dit moet je eten!

Stop je zin in suiker

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '