Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Samuel Forrest

Man moet kiezen tussen zijn huwelijk en zijn kind

Samuel Forrest werd papa van Leo, een jongen met het syndroom van Down. Zelf was hij heel gelukkig toen zijn zoontje geboren werd, maar zijn vrouw dacht daar duidelijk anders over. Ze liet hem zelfs kiezen tussen zijn huwelijk en zijn kind.

Het koppel wist niet dat het kind het syndroom van Down had, pas na de bevalling werd dat duidelijk. Zijn Armeense moeder en haar familie hebben hem meteen de rug toegekeerd, omdat ze dachten dat een kind met Down schande zou brengen over hun familie. Samuel werd gedwongen om een keuze te maken, maar hij was verliefd geworden op zijn zoontje en wist dus meteen dat hij voor hem wilde zorgen. Een week later kreeg hij wel de scheidingspapieren van zijn vrouw.
 

Terug naar Nieuw-Zeeland

Samuel wil niet bij de pakken blijven zitten. Hij is van plan om Armenië te verlaten en terug naar zijn geboorteland Nieuw-Zeeland te gaan. Daarvoor heeft hij via crowdfunding al meer dan 400.000 euro ingezameld. Met het geld wil hij een nieuw leven starten en Leo een zo goed mogelijke opvoeding geven. Een deel van het geld wil hij ook geven aan een weeshuis in Armenië waar kinderen met het syndroom van Down worden opgevangen, en aan andere organisaties.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '