Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Zes redenen om meer groenten en fruit te eten

Dat groenten en fruit eten gezond is, dat wist je al. Maar wist je ook dat je er tien jaar jonger door kan lijken? Of dat je er helemaal blij van wordt? Tijdens de Week van de Groenten en Fruit mag het lekkers dan ook niet op je bord ontbreken. Toch nog een zetje nodig om de groente- en fruitrekken te plunderen? Met deze redenen ben je in no time overtuigd.

1. Rimpelvrij

Natuurlijk heb jij geen rimpels! Maar omdat voorkomen beter is dan genezen, eet je het best dagelijks een goede portie vitamine C. Het helpt bij het aanmaken van collageen en dat houdt je huid elastisch en gezond. Gele en rode paprika, sinaasappel en broccoli mogen dus niet ontbreken op je menu.

 

2. 'Cause I'm happy...

Fruit en groenten zijn niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor je humeur. Onderzoek heeft aangetoond dat tryptofaan, een stof die je vindt in bananen en kikkererwten, voor een natuurlijke boost zorgt. Je lichaam zet het om in serotonine, waardoor je stemming, zelfvertrouwen en sex drive meteen de hoogte in schieten. 

 

3. Nooit meer ziek

Als je vaak ziek bent op de meest onmogelijke momenten, is het geen slecht idee om je weerstand te versterken. De beste boost voor je immuunsysteem? Alle groenten en fruit met veel antioxidanten. Lees: lekkers als aardbeien, champignons en grapefruit.


4. Keep calm

Ben jij ook zo'n stresskip? Dan helpt kalium jou om je bloeddruk en je stressniveau onder controle te houden. Je vindt het goedje onder meer in bananen, avocado's en tomaten.

 

5. Beter dan lotion

Stop maar met smeren, want groenten en fruit zijn de ideale bron van vocht. De meeste van deze lekkernijen bevatten negentig procent water en hydrateren dus perfect. Wat je vooral moet eten voor een gehydrateerde huid? Komkommer, tomaten en watermeloen.

 

6. Verrekijkers

Wordt hotties spotten vanop een afstand moeilijk? Dan verwen je jouw ogen het best met wat vitamine A. De beste bron zijn groentjes zoals wortelen, boerenkool en abrikozen. Enjoy!

 

Heb je nu heel veel zin om groenten en fruit te eten, maar geen inspiratie voor in de keuken? Bezoek dan zeker de website van All Day Long. Daar vind je heerlijke (en eenvoudige!) recepten boordevol groenten en fruit.

 

Overtuigd? Doe dan mee aan de wedstrijd en win een mand boordevol groenten en fruit!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '