Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Flair

Valentijns-DIY: love nails

Een klassieke rode nagel is perfect voor elke dag, maar op Valentijn mogen je nagels net dat tikje meer hebben. Volg de tutorial hieronder, en je bent helemaal date proof op 14 februari.

diy love nails

Zo doe je het:

1. Breng een beschermende basecoat aan. Die voorkomt dat de kleur van je nagellak in je nagelplaat dringt en beschermt je nagels tegen vergeling. Hij zorgt er ook voor dat je nagellak langer mooi blijft.

 

2. Wit is een modekleur, ook op je nagels. Bovendien is een wit canvas perfect om op te tekenen. Breng twee laagjes aan, zodat de kleur opaak wit wordt.

 

3. Voor het 'I Love U'-tekeningetje gebruik je een sjabloon. Wij gebruikten er eentje van 2B. Voordat je het sjabloon aanbrengt, is het héél belangrijk dat je witte nagellak kurkdroog is. Het verhardingsproces van je lak kan je versnellen door een paar drupjes Quick Dry Drops op elk tussenlaagje aan te brengen.

 

4. Leg dan het sjabloontje op je nagels en kleur het in met zwarte nagellak. Heel belangrijk: laat goed drogen vooraleer je het sjabloon weer verwijdert.

 

5. Met een tandenstokertje kan je makkelijk (simpele) tekeningetjes maken. Breng wat rode nagellak aan op je tandenstoker en teken eerst de contouren van je hartje.

 

6. Voor de invulling van je hart kan je zorgen met het borsteltje van je nagellak als het fijn genoeg is, maar het is makkelijker met een dun tekenpenseeltje dat speciaal voor nagellak is gemaakt.

 

7. Met hetzelfde penseeltje ga je nu over het randje van de nagel van je wijsvinger.

 

8. Lak de nagel van je pink zwart. Met een witte nail-artliner maak je nu het ankertje. Eerst teken je een kruisje, daarna het boogje aan de onderkant.

 

9. Geef je duim ook een kleurtje. Eén rode nagel past perfect in het thema.

 

Meer lezen?

Manicurefoutje? Flair to the rescue!

S.O.S. nagels

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '