Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Beautyrampen vermijden

S.O.S. nagels

Met deze expert-tips moet je je nagels nooit meer verbergen! 4 nagelproblemen opgelost, 4 stappen dichter bij perfecte handen en schitterende nagels.

Probleem 1: droge nagels

Jouw nagels zijn dof en hebben witte velletjes aan het nagelbed.

 

Diagnose: jouw nagels zijn te droog: koude, warme chauffages, droge lucht en  schoonmaakproducten zijn hiervan de oorzaak.

 

Oplossing: Wanneer je je nagelriemen terugduwt, let dan op dat je dit niet te hard doet en zo iets beschadigt. Smeer dagelijks handcrème (of liever nog nagelcrème) op je nagels en neem de tijd om dit in te masseren. Belangrijk is dat je ervoor zorgt dat je de hele nagel terug hydrateert, van nagelbed tot top. Koop ook een paar rubberen handschoenen en draag ze bij alle klusjes in huis. Ga in de winter nooit buiten zonder handschoenen!

 

Probleem 2: schilferige nagels

De toppen van je nagels lijken wel uit flinterdunne laagjes bestaan die het een voor een laten afweten.

 

Diagnose: je nagels worden aangetast door te sterke nagellak en -remover.

 

Oplossing: Veelvuldig je nagels lakken en vervolgens met remover de lak verwijderen, zorgt ervoor dat de natuurlijke beschermlaag van je nagels verdwijnt. Nagellak die snel droogt en remover met aceton zijn sowieso slecht voor gevoelige nagels. Kies daarom liever een klassiek nagellak en wrijf tussendoor je nagels eens in met olie. Ruil je nagellakremover ook in voor een versie zonder aceton.

 

Probleem 3: gele nagels

Jouw nagels zijn, vooral aan de toppen, beige tot bruin gekleurd.

 

Diagnose: Nicotine zorgt voor een gele aanslag op je handen, dus ook op je nagels. Bovendien drukken sommige tinten nagellak ook door waardoor je, na het verwijderen ervan, nog 'kleuraanslag' op je nagels terug vindt.

 

Oplossing: Stoppen met roken (ah jaa!) is de meest evidente oplossing. Gebruik altijd een basecoat als je een gekleurde nagellak gebruikt, zeker bij diepe donkere kleuren als paars of zwart.

 

Probleem 4: groeven of witte vlekjes

Jouw nagels hebben diepe vertikale groeven. Of bovenaan de nagels verschijnen witte, maanvormige vlekjes.

 

Diagnose: Jouw nagels hebben fikse klappen gekregen (ben je ziek geweest?) of missen voedingsstoffen.

 

Oplossing: Een flinke tik op de nagelbasis kan ervoor zorgen dat je nagel niet gelijkmatig kan groeien. Gebeurt dit tijdens je werk, probeer dan handschoenen te dragen om beschadiging te vermijden. Je voeding kan er ook voor zorgen dat je nagels steviger worden. Kies voor noten en volle granen en vergeet niet voldoende water per dag te drinken!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '