Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Veer

Zo lak je je nagels perfect

 

 

 

nagels lakken

 

1 Vijlen

Gebruik een kartonnen (of nog beter: glazen) vijl en vijl altijd in één richting.

2 Nagelriemverzorging

Breng nagelriemolie aan, laat even inwerken en duw je nagelriemen zachtjes naar achter. Knip nooit ofte nimmer je nagelriemen! Ze zijn er met een doel (namelijk je nagels beschermen) en zo loop je risico op ontstekingen.

3 Wrijf schoon

Maak je nagel schoon met wat water op een wattenschijfje.

4 Buff

En dat wil zeggen: met een buff-vijltje op je nagels wrijven. Deze zorgen ervoor dat je nagel mooi glad wordt, en ook wat glanzender.

5 Schoonmaak XL

Neem even tijd voor deze extra stap: wrijf met een wattenschijfje met wat nagellakremover over je nagels. Zo zijn alle restjes olie én vuil zeker van je nagels en zal het lakresultaat nog beter zijn.

6 Nagellak nemen

Neem nét genoeg nagellak op het borsteltje zodat het niet te veel is (vlekken) of te weinig (niet mooi gelakt). Onze truc? Draai met de haartjes van het borsteltje in de hals van het flesje, zo blijft de nagellak mooier verdeeld over het borsteltje dan wanneer je het borsteltje aan één kant afstrijkt.

7 Het lakwerk

Lak altijd éérst een streep in het midden, en trek daarna een streep links en rechts hiervan. Laat een heel klein randje naast je huid ongelakt, zo heb je minder kans op vlekken dan wanneer je je nagel 100 % probeert te bedekken.

8 Afwerking

Herhaal indien nodig (liever een paar fijne laagjes dan één dikke) en lak over de rand van je nagel. Zo is hij mooi bedekt in nagellak, én zal hij minder snel afbladderen.

9 Restauratiewerk

Dompel een make-uppenseeltje in nagellakremover en haal zo foutjes weg. Een wattenstaafje werkt minder goed omdat het vaak pluizig is en zo in je nagellak gaat kleven.

10 De tweede ronde!

Herhaal stap 7-9.

11 Over the top

Breng een topcoat aan om het resultaat langer én glanzend te houden.

Have fun!

 

magic nail art flair

In dit boek vind je 24 fashionable en makkelijke nail-artontwerpen die je thuis zelf kan creëren. Volg gewoon het simpele stappenplan om je nagels de perfecte look aan te meten.

 

Link naar webshop

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '