Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Flair

Toe aan ontspanning? Neem een bad!

Stressvolle periode, dalende temperaturen en je hebt alle afleveringen van Girls op je digicorder al bekeken? Dan rest je één ding. Neem! Een! Bad! Met kaarsjes, muziek en véél bubbels.

Bad uit, bed in

Wil je helemaal ontspannen je bed in? Probeer dan na het bad deze 5 relaxtips voor het slapengaan.

  • Nog veel op je to-dolijstje staan? Schrijf het op! Leg een notitieblokje en pen naast je bed om alle muizenissen en taken van de volgende dag op neer te pennen. Eens het op papier staat, hoef je er niet meer aan te denken en kan je zonder zorgen gaan slapen.
  • Een kleine wandeling in de tuin net voor het slapengaan kan wonderen doen voor je nachtrust. Maar als je daar geen zin in hebt of je hebt geen tuin, probeer dan even dit: ga plat op de grond liggen en probeer élke vezel in je lichaam te ontspannen. Ook je kaken! Adem in 3 tellen diep in en in 6 tot 8 tellen weer uit. Doe dat drie keer na elkaar. Het effect is meteen merkbaar.
  • Drink nog een kopje thee. Geen groene of zwarte thee, want die werken verkwikkend. Wel ontspannend zijn kamillethee of thee op basis van zoethout.
  • Ook geuren kunnen helpen om sneller en dieper te doen inslapen. De Slaap Spray van Puressentiel spray je 30 minuten voor je je bed in kruipt boven je bed.

 Te bad of niet te bad?

Je weet het: je gaat beter niet te vaak in bad. Dus áls je het doet, doe het dan goed. Dit zijn de spelregels:

  • Probeer niet meer dan één keer per week in bad te gaan. Vooral als je een droge huid hebt, kan extra badderen je huid nog droger en kriebeliger maken.
  • Blijf niet langer dan 40 minuten liggen. Liever nog iets korter zelfs.
  • Een warm bad nemen, maakt je moe. ’s Avonds, net voor bedtijd is dus het perfecte tijdstip.
  • Zorg dat je badwater niet te heet is. Maximaal 39°. Voel eerst even met je pols of het water aangenaam van temperatuur is, voor je er helemaal in stapt. Te warm water belast de huid en droogt ze uit. En geef toe: echt aangenaam is zo’n kokend bad nu ook niet echt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '