Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Go for sunkissed legs

How to: zelfbruiner aanbrengen

Nu de zon er toch regelmatig doorkomt, wordt het tijd om ons voor te bereiden op prachtige zomerbenen. We weten het wel, onze benen zijn ook het best te vergelijken met melkflessen. Maar er is niet mis met een beetje valsspelen. Wij geven je 10 tips om op een perfecte manier zelfbruiner aan te brengen. Zo hoef je je benen niet langer te verstoppen en kan je zonder moeite mannenhoofden op hol brengen in dat prachtige bloemenjurkje!

Voorbereiding:

Het klinkt als een normale stap, maar probeer je benen soepel en gehydrateerd mogelijk te houden. Als je zelfbruiner gaat aanbrengen op droge benen zal je zeker een onnatuurlijk en gevlekt resultaat verkrijgen. Dagelijks hydrateren is dus de boodschap!

Scrubben:

Vooraleer je zelfbruiner gebruikt kan je altijd best eerst je benen volledig scrubben. Zo verwijder je dode huidcellen en zorg je voor een egalere verspreiding van het product. Op je benen mag je al een hardere scrub gebruiken, maar op de rest van je lichaam kan je best voor een iets mildere versie gaan.

Hydrateer:

Breng meteen na het scrubben een goede voedende crème aan op je benen. Zie wel dat je het product enkele uren kan laten intrekken alvorens je de bruiner aanbrengt. Zie vooral dat je de van nature drogere gebieden het best aanpakt.

Kiezen:

Kies het juiste product! Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende manieren om zelfbruiner aan te brengen: van spray, tot doekjes en zelfs mousse. Kies een manier die goed bij jou past. Sommige mensen gaan het liefst voor de spray omdat je dan je handen niet vuil hoeft te maken , anderen hebben dan weer liever een gel. Welk product je ook kiest, lees zeker voldoende de instructies!

Handschoenen:

Als je denkt dat je het oranje-achtige goedje niet van je handen zal kunnen afwassen, kan je altijd voor latex handschoenen gaan. In het begin zal het wat vreemd aanvoelen, maar je bent er sneller mee weg dan je denkt. Je mag natuurlijk ook gewoon je handen gebruiken om de zelfbruiner aan te brengen. Zie dan wel dat je je vingers zo dicht mogelijk bij elkaar houdt om strepen te voorkomen.

Vaseline:

Dit wondermiddeltje kan je ook helpen tijdens het aanbrengen van zelfbruiner. Breng wat vaseline aan op je wenkbrauwen, haarlijn en de nagels van handen en voeten. Moest je uitschuiven tijdens het aanbrengen van de bruiner, dan kan je zonder al te veel moeite het goedje van je wenkbrauwen of haar vegen dankzij de vaseline. Je zal bovendien ook nooit een echte omlijning krijgen rond je gezicht, of aan je vingers of tenen.

Pas op voor knieën, vingers en tenen:

Bij het aanbrengen van de zelfbruiner kan je best je knieën, vingers en tenen even laten voor wat ze zijn. Eens je het product volledig en egaal hebt aangebracht kan je langzaamaan en voorzichtig de bruiner verder uitsmeren over je vingers tenen en knieën door wat druk uit te oefenen.

Draag losse donkere kledij vlak nadien:

Ga niet voor een strak wit rokje na het gebruik van zelfbruiner, want we weten allemaal wat het resultaat zal zijn. Ga dus eerder voor donkerdere losse kledij en geef het product voldoende tijd om volledig in te trekken. Na 24 uur zou je kunnen dragen wat je wil en kan je dus volop pronken met je prachtige bruine benen.

Zelfbruiner remover:

Moest er toch iets fout gaan tijdens het aanbrengen van de bruiner, dan is er nog altijd dé redder in nood, namelijk de zelfbruiner remover. Deze is vooral handig om het oranje van je handpalmen te wassen. Gebruik het goedje dus om alle bewijzen van het gebruik van zelfbruiner te elimineren.

Onderhouden:

Het werk stopt niet hier! We weten het, mooi zijn is zó tijdrovend.. Maar goed, probeer je mooie bruine teint te behouden door je huid tijdig opnieuw te voeden en zelfs scrubben. Indien je merkt dat je benen terug lichter worden, breng dan gewoon opnieuw wat zelfbruiner aan op dezelfde manier als voorheen.  
 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '