Home Uit & thuis ZIEN: zo ziet de baby van Nirvana’s album ‘Nevermind’ er 25 jaar...

ZIEN: zo ziet de baby van Nirvana’s album ‘Nevermind’ er 25 jaar later uit

Maak kennis met Spencer Elden!

Nirvana
Het is ondertussen al 25(!) jaar geleden dat Nirvana z'n album ‘Nevermind’ uitbracht. De cd kreeg een opmerkelijke cover: je ziet een naakte baby die een geldbriefje probeert te grijpen. Ongeveer heel het internet wilde weten hoe het jongetje er nu uitziet en beelden van de ondertussen 25-jarige Spencer Elden konden dus niet lang uitblijven.

Je hebt de opmerkelijke cover van Nirvana – fan of niet – sowieso wel een keertje gezien. Volgens het magazine Rolling Stone is het een van de meest iconische albumcovers die ooit gemaakt is. De baby op de oorspronkelijke foto is ondertussen 25 jaar oud. Het beeld bestaat dus een kwarteeuw en dit kon Spencer Elden niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Zo is hij voor de gelegenheid nog eens het zwembad ingesprongen en heeft hij de cover nagemaakt.

Hij was eerst van plan om het in zijn blootje te doen, maar zijn fotograaf John Chapple heeft hem kunnen overtuigen om toch een zwemshort te dragen. Ook dit keer krijg Spencer 200 dollar voor zijn fotoshoot. Dit is exact hetzelfde bedrag dat zijn ouders 25 jaar geleden gekregen hebben.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.