Home Uit & thuis Wint België het Eurovisiesongfestival?

Wint België het Eurovisiesongfestival?

Wint België eindelijk nog 'ns het Eurovisiesongfestival in Kopenhagen? Nodig zaterdag al je vrienden uit voor een Deense party en wacht vol spanning op de verlossende '12 points go to….'. Of krijg je hoofdpijn van al dat gezang en kijk je liever naar de Sex and the City-prequel 'The Carrie Diaries' vanavond?

Flair lijst elke week de leukste tv-programma's van het moment voor je op:

The Carrie Diaries

The Carrie Diaries

Wat? Carrie Bradshaw is terug! Niet Sarah Jessica Parker, maar wel haar jongere versie… Met de Sex and the City-prequel The Carrie Diaries maken we een tijdssprong, terug naar de eighties (foute muziek! fluo vesten! beenwarmers! permanents en ponykapsels!), en volgen we Carrie (een rol van de fabulous gecaste AnnSophia Robb) als een onschuldig tienermeisje dat zich door haar middelbare studies worstelt en de volwassen wereld én Manhattan voor het eerst ontdekt.

Zeker kijken want… je hebt alle zes seizoenen en de twee films van Sex and the City verslonden, maar wil nu eigenlijk ook wel weten wie Carrie was voor ze de populairste columniste en fashionista van de Big Apple werd? Wie haar eerste vriendje op 'high school' was, hoe ze in Manhattan belandde, en natuurlijk hoe ze BFF's werd met Samantha en de anderen?

Nostalgisch naar de SATC-marathons met je vriendinnen? Kijk dan gewoon nog 'ns opnieuw… Vijf haalt ook alle Sex and the City-reeksen nog eens vanonder het stof.

The Carrie Diaries – Vijf – maandag 5 mei, 18.40

The Ex and the Why

The Ex and the Why

Wat? Bij MTV blijven ze met foute, maar o zo verslavende reality-tv gooien. In de nieuwste guilty pleasure krijgen exen de kans om te achterhalen waarom het fout liep en of ze ooit nog een tweede kans krijgen. Als die tweede kans er dan ook komt – er wordt al eens door de knieën gegaan – kan het feest helemaal niet meer stuk.

Zeker kijken want…

The Ex and the Why mag dan wel verpakt zijn als trash-tv, uiteindelijk draait het om herkenbare en vaak pijnlijke emoties die iedereen wel eens heeft meegemaakt. We dagen je uit om niet een klein beetje mee te leven wanneer de exen hun eerlijke liefdesverklaringen, samen met hun peperkoeken hartje, op tafel gooien. En hebben we allemaal niet ergens een ex rondlopen waar we af en toe nog eens aan terugdenken?

The Ex and the Why – MTV – maandag 5 mei, 18.45

Fashion Planet

Fashion Planet

Wat? Gloednieuwe Nederlandse serie over de stress, roddels en fashion op de redactie van een kabbelend modetijdschrift. Wanneer een nieuwe en bikkelharde hoofdredactrice wordt aangesteld, zorgen haar ambitieuze plannen voor de nodige hoogspanning op en naast de werkvloer.

Zeker kijken want… Wie altijd al wou weten hoe het er aan toe gaat achter de schermen van een modetijdschrift, moet Fashion Planet zeker een kans geven. In deze Nederlandse mix van Sex and the City en The Devil Wears Prada waagt Josje van K3 zich trouwens aan haar eerste 'serieuze' acteerrol. Wist je trouwens dat de serie werd gemaakt in samenwerking met modeketen H&M? Een primeur in tv-land en ideaal om je te laten inspireren door leuke en betaalbare outfits.   

Fashion Planet – Vijf – dinsdag 6 mei, 22.00

Eurovisiesongfestival 2014
 

Eurovisiesongfestival

Wat? De jaarlijkse hoogmis voor de doorwinterde kitschliefhebber slaat dit jaar haar tenten op in het Deense Kopenhagen. Vlaanderen stuurt verrassend genoeg een Waal om onze eer te verdedigen. Het is alleen nog even afwachten of onze Axel Hirsoux een plekje in te finale weet te veroveren.

Zeker kijken want… Vrouwen met baarden of mannen met borsten, 't is maar hoe je het bekijkt. Ook dit jaar zit je goed voor een uniek exemplaar uit het rariteitenkabinet. Uitkijken doen we vooral naar de Zwitserse travestiet Conchita Wurst die met het lied Rise Like a Phoenix een gooi doet naar de eerste plaats. En haar deelname is niet geheel onbesproken, het regende eerder al homofobe klachten uit Oost-Europa en Rusland. Benieuwd of er een relletje in de lucht hangt…

Eurovisiesongfestival 2014 Eén – zaterdag 10 mei, 21.00