Home Uit & thuis Wakker worden in het lichaam van je moeder

Wakker worden in het lichaam van je moeder

Flair
Wat als je op een ochtend in het lichaam van je moeder wakker wordt? Aaaaaah! Onmogelijk gelukkig, maar in een film kan álles. Vanavond zie je hoe het in z'n werk gaat in 'Freaky Friday'. Een fantastische vrijdagavondfilm om het weekend lachend in te zetten.

Freaky Friday

Wat? Tess Coleman en haar tienerdochter Anna kunnen niet goed met elkaar opschieten. Ze hebben op alle vlakken een verschillende smaak: kleren, muziek, en zeker mannen. Wanneer ze op een avond gaan eten in een Chinees restaurant, krijgen ze slaande ruzie. Om de gemoederen te bedaren, geeft de eigenaar hen een gelukskoekje. De volgende ochtend worden Tess en Anna wakker in elkaars lichaam.

Zeker kijken want…Deze tweede remake van Disneys comedyhit uit 1976 evenaart het origineel op alle fronten. Dat is vooral te danken aan het spetterende samenspel van Jamie Lee Curtis en Lindsay Lohan – die in 2003 nog de headlines haalde met haar acteerwerk in plaats van haar dronken escapades. De ideale vrijdagfilm!

Freaky Friday – VTM – vrijdag 4 juli om 23.10

Rock Werchter Live

Rock Werchter

Wat? Tijdens het eerste weekend van juli trapt Rock Werchter traditiegetrouw de zomervakantie in gang. Geen ticket? Geen paniek! Tussen 20u en middernacht kan je zowel bij Op12 als bij JIM terecht voor live coverage. Opgelet: Op12 slaat wel de eerste van de vier festivaldagen – donderdag 3 juli – over.

Zeker kijken want…de affiche ziet er dit jaar weer ijzersterk uit, met een gezonde mix van stijlen. Of wat dacht je van kleppers als Metallica, Placebo, Skrillex, Arsenal en Milow (op donderdag), Arctic Monkeys, Ellie Goulding, Major Lazer, Jack Johnson en Eels (op vrijdag), Pearl Jam, Triggerfinger, Kodaline en Ozark Henry (op zaterdag) en Stromae, Kings of Leon, Passenger en Birdy (op zondag)? Niet te missen!

Rock Werchter Live – Op12 & JIM – 3-6 juli om 20.00

Emma

Emma

Wat? Engeland, 19de eeuw. Hoewel Emma, een jongedame van goede komaf, zelf gelukkig is als single, doet ze niets liever dan mensen uit haar omgeving aan elkaar koppelen. Haar bemoeienissen dreigen echter verkeerd af te lopen.

Zeker kijken want…de miniserie Emma is gebaseerd op een roman van de beroemde 19de-eeuwse schrijfster Jane Austen – je weet wel, die van Pride & Prejudice en Sense & Sensibility. Met de verhaallijn zit het dus wel snor. Al zorgt ze misschien wel voor een déjà-vu: in 1996 werd het boek al eens verfilmd, met Gwyneth Paltrow in de titelrol. Romola Garai, de relatief onbekende hoofdrolspeelster uit de serie, hoeft echter geen moment voor haar onder te doen.

Emma – één – zaterdag 5 juli om 22.10