Home Uit & thuis ‘Voedselporties voor singles zijn te duur’

‘Voedselporties voor singles zijn te duur’

'Je mag als alleenstaande niet financieel gestraft worden', aldus Vlaams parlementslid Rob Beenders (sp.a)

Pexels
De porties voeding die supermarkten aanbieden voor singles zijn te duur in verhouding met de standaard gezinsporties. Dat vindt althans Vlaams parlementslid Rob Beenders (sp.a). Hij wil hier dan ook graag over samenzitten met handelsfederatie Comeos. ‘Het is belangrijk dat het aanbod in de markt voor singles toeneemt, maar het mag niet zijn dat je als alleenstaande financieel gestraft wordt', aldus Beenders. 

België telt vandaag 2,1 miljoen alleenstaanden en dat aantal zal blijven stijgen. Supermarkten spelen hierop in door zogeheten singleporties aan te bieden, porties berekend voor één persoon.

 
Maar deze porties zijn volgens Rob Beenders (sp.a) vrij duur in vergelijking met de ‘gewone’ porties. Het Vlaams parlementslid nam de proef op de som en ontdekte dat alleenstaanden voor een aantal basisproducten in verhouding veel meer betalen voor een kleine portie. ‘Voor amper 1 eurocent meer kan je bijvoorbeeld 300 gram erwten en wortelen meer kopen, dat is toch niet meer serieus?’, vraagt Beenders zich af.
 

'De producent teert op winst'

‘Het is begrijpelijk dat de verpakkingskosten voor kleinere hoeveelheden groter zijn dan voor grotere porties, maar de huidige prijsverschillen tonen eerder dat de producent teert op meer winst dan dat de effectieve kost moet worden gedekt’, meent de sp.a’er.
 
Daarom nodigt Beenders handelsfederatie Comeos uit om samen te zitten over de prijsverschillen. ‘Het is belangrijk dat het aanbod in de markt voor singles toeneemt, maar het mag niet zijn dat je als single financieel gestraft wordt’, beargumenteert hij zijn stelling. 
Bron: HLN

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.