Home Uit & thuis VIDEO: deze campagne van IKEA laat niemand onberoerd

VIDEO: deze campagne van IKEA laat niemand onberoerd

Screenshot YouTube: Unlimited Awesome Random Video
IKEA koos dit jaar voor een zeer pakkende reclamecampagne. Nee, het tafereel speelde zich niet af in een gezellige, warme woonkamer, maar wel in een verwoest Syrisch huis. Hiermee wil IKEA samen met het Rode Kruis de ernst van de oorlog duidelijk maken. 

Tussen de verschillende kleurrijke showrooms van IKEA Noorwegen troffen de bezoekers plots een paar grijze betonnen muren aan. Oftewel het huis van Rana en haar negen andere familieleden in Syrië. 

In de kamer ligt één matras op de grond en een paar meubels vullen een aantal lege plekjes op. Aan de meubels hangen de typsiche prijskaartjes van IKEA, maar deze keer zijn er pakkkende oorlogsverhalen op te lezen. Deze kaartjes sporen de bezoekers aan om geld aan het Rode Kruis te doneren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het huisje is ondertussen al afgebroken en het bracht ongeveer 22 miljoen euro op. De campagne heeft dus duidelijk iedereen geraakt.

Natuurlijk kan je het Rode Kruis nog altijd steunen via hun website

Lees ook: