Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Deze zes duo's beleven de komende maanden hun ultieme droom.

VERS VAN DE PERS: dit zijn de 6 ‘Mijn Pop-uprestaurant!’-duo’s

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online
Eerder vandaag maakten we al bekend dat de eerste aflevering van het vierde 'Mijn Pop-uprestaurant!'-seizoen al meteen het einde zou betekenen voor twee van de acht deelnemende duo's.

De eerste aflevering van het vierde 'Mijn Pop-uprestaurant!'-seizoen zit er nu op en dat wil zeggen dat we weten welke zes duo's de komende maanden hun eigen pop-uprestaurant mogen uitbaten. Zij strijden voor een geldprijs van 50.000 euro.

 

Welke drie duo's hun pop-uprestaurant openen op de Antwerpse Gedempte Zuiderdokken en wie binnenkort zijn klanten ontvangt op het Kortrijkse Schouwburgplein, komen we vanavond nog niet te weten. Daarvoor zullen we moeten wachten tot de tweede aflevering die donderdag op VTM zal verschijnen.

 

Yannick (22) & Leena (21) – Meat & Griet

Yannick (22) & Leena (21) - Meat & Griet

Yannick en Lena uit Kalmthout en Brasschaat leerden elkaar kennen op school zijn al twee jaar lang goede vrienden. Beiden hebben ervaring als kelner, maar Leena volgt momenteel een opleiding als keukenverantwoordelijke en zal zich dus in hun pop-up achter het fornuis zetten. De originele naam van hun pop-uprestaurant verklapt hun concept. In Meat & Griet verenigen vlees en vis zich op één bord.

Karel (33) & Birger (33) – TJOP’s

Karel (33) & Birger (33) - TJOP’sBarbecuefanaten Karel en Birger zijn al kameraden sinds hun prille tienerjaren. Ze willen hun leven na hun ‘serieuzere’ jobs als respectievelijk politieman en psychiatrisch verpeegkundige weleens over een andere boeg gooien. De twee hobbykoks zitten al een tijdje in hetzelfde BBQ-team waarmee ze al aan heel wat Europese BBQ-wedstrijden deelnamen. In hun pop-up TJOP’S willen Karel en Birger de klant laten kennismaken met de authentieke Amerikaanse BBQ-gerechten, low en slow bereid.

Laure (20) & Charlotte (21) – MADAM P

Laure (20) & Charlotte (21) - MADAM P

De Oost-Vlaamse Laure en Charlotte kennen elkaar al sinds hun puberjaren. Laure groeide op in een slagersgezin en Charlotte hielp al van jonge leeftijd mee in de traiteurzaak van haar vader. Bovendien baatte ze een jaar lang een foodtruck uit in Australië. Hun pop-up MADAM P draait volledig rond varkens. Laure zal ze versnijden in de keuken en Charlotte zal ze serveren in de zaal.

Emily (21) & Bo (24) – Het Vijfde Element

Emily (21) & Bo (24) - Het Vijfde Element

Emily en Bo komen uit Mol en kennen elkaar omdat ze zes jaar geleden in hetzelfde restaurant begonnen te werken. Bo is net zoals zijn vader kok en Emily heeft al heel wat ervaring als kelner. De ideale combinatie, dus! In hun pop-up zullen ze telkens werken rond vijf seizoensgebonden groenten, op een eigentijdse manier verwerkt en gebracht.

Daniela (22) & Mitchell (24) – Table’O

Daniela (22) & Mitchell (24) - Table'O

Daniela en Mitchell uit Maasmechelen hebben beiden Italiaanse roots en zijn al vijf jaar lang een koppel. Mitchell is een ambitieuze kok en Daniela zal zich – zonder horeca-ervaring – als de perfecte gastrvrouw trachten te ontplooien. De twee gaan met hun pop-up Table’O naar eigen zeggen voor ‘kunst op het bord’. Geen spaghetti of lasagne dus, maar de gastronomische keuken.

Fanny (23) & Veronique (24) – Filly’s

Fanny (23) & Veronique (24) - Filly's

Fanny en Veronique zijn nu twee jaar vriendinnen. De twee dames hebben heel wat ervaring in de zaal. Fanny is naar eigen zeggen een creatieve doorzetter en zal in de keuken staan. Veronique spreekt maar liefst vijf talen en is een vlotte babbelaar, de ideale gastvrouw, dus! Het concept van hun pop-up Filly’s is duidelijk: ze vullen alles wat ze maar vullen kunnen.

 

 

 

'Mijn Pop-uprestaurant!' zal twee maal per week te zien zijn op VTM. Dit op dinsdag en donderdag, telkens vanaf 20u35.

 

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '