Home Uit & thuis Vergeet de cactus en de sanseveria, dit is dé plant van het...

Vergeet de cactus en de sanseveria, dit is dé plant van het moment

Instagram: @spread.the.pilea.love
Voor wie z'n cactus of sanseveria beu gezien is, hebben we goed nieuws. Er heeft namelijk een nieuwe plant zijn weg naar menig huiskamer gevonden. Hij is zelfs zo populair dat er intussen verschillende Instagramaccounts aan hem werden gewijd. Maak kennis met de Pilea Peperomioides, ook wel bekend als de pannenkoekenplant. 

Planten zijn de laatste jaren hipper dan ooit. Het begon met de cactus, vervolgens was het de beurt aan de sanseveria en daarna was het de monstera die we in zowat elk interieur spotten. 
 

 

Een bericht dat is gedeeld door @_j_u_n_g_l_e_ op


Bye bye, potsierlijke Sanseveria. Hello, Pilea!

Wie het stilletjesaan heeft gehad heeft met deze – vaak gigantische – potplanten en een minimalistische aanpak verkiest wat z'n interieur betreft, gaat de Pilea Peperomioides zonder twijfel geweldig vinden. 
 

De Pilea Peperomioides – in de volksmond bekend als 'een pannenkoekenplantje' vanwege zijn pannenkoekvormige blaadjes – is afkomstig uit China en heeft veel water en zon nodig.
 

Hoe verzorg je de Pilea?

Direct zonlicht is echter nefast voor de Pilea want dan verschroeien de blaadjes. Je geeft de pannenkoekenplant het best zo'n 1 à 2 keer per week water, maar niet teveel. Het is belangrijk dat de potgrond goed vochtig blijft. Verder plant je 'm beter niet in een terracotta pot, gezien de potgrond dan sneller uitdroogt. 
 

 

Een bericht gedeeld door Janet (@janetvdh) op

Lees ook: