Home Uit & thuis ‘Thuis’-makers laten alweer legendarisch personage sterven

‘Thuis’-makers laten alweer legendarisch personage sterven

En de manier waarop is nogal luguber

VRT
Er komt voor trouwe 'Thuis'-fans geen eind aan het rouwproces. De voorbije maanden moesten ze in sneltempo al de dood van Jenny en het verdwijnen van Jana en Toon verwerken, en in de aflevering van maandagavond kwam Angèle met nog meer triest nieuws. Coiske Pelckmans, de sympathieke zingende loodgieter, is in Spanje aan zijn einde gekomen.

Laat ons even terugspoelen naar zeven jaar geleden. Het moet zowat de minst geloofwaardige verdwijning in de geschiedenis van 'Thuis' geweest zijn – al is die van Toon sterke concurrentie – toen Cois Pelckmans na een bezoekje aan zijn moeder in Benidorm besloot daar dan maar te blijven en zijn vrouw Julia te laten zitten in België. Cois, de lieve teddybeer die zijn vrouwtje doodgraag zag?! Later zal blijken dat hij z'n oude liefde Angèle, de zus van Simonne, daar tegen het lijf was gelopen en zij opnieuw verliefd werden.

Thuis

Het is diezelfde Angèle, die enkele jaren later zónder Cois terugkeerde naar het 'Thuis'-dorp, die maandagavond het slechte nieuws vertelt aan roddelvriendin Rosa. Ze had telefoon gekregen uit Spanje, waar Cois nog woonde met z'n nieuwe, Spaanse geliefde. De manier waarop Cois aan zijn einde kwam, is bovendien nogal luguber. Nadat hij een tijdje vermist was geweest, werd het lichaam van de sympathieke loodgieter in zijn auto in een rivier teruggevonden, aldus Angèle. Brrr…

Waarom Cois, een personage dat al zeven jaar niet meer in 'Thuis' verscheen, plots moest sterven, is niet duidelijk. Maar dat zal het misschien nog wel worden. We zijn benieuwd hoe z'n beste maten Frank en Waldek zullen reageren op het nieuws. We vermoeden dat het iets als 'Godverdekke, Coiske Melkmans' en 'Kurva, de Soj toch niet…' zal zijn.

Meer 'Thuis':