Home Uit & thuis Spaghetti met kreeft en kerstomaten

Spaghetti met kreeft en kerstomaten

Flair
Haute cuisine voor dummies, lastminute kerstdiner voor onverwacht bezoek.

Benodigdheden (4 pers.)

·      4 rauwe, halve diepvrieskreeften

·      olijfolie

·      1 Spaans pepertje, ontpit en fijngesneden

·      2 sjalotjes, fijngesneden

·      2 teentjes knoflook, fijngesneden

·      2 bakjes kerstomaten

·      peper en zout

·      een glas witte wijn

·      400 g linguine of tagliatelle

·      een paar takjes dille

·      de geraspte schil van 1 citroen

 

Zo maak je het

1.    Laat de kreeften ontdooien.

2.    Doe een flinke scheut olijfolie in een diepe pan en voeg de Spaanse peper, de sjalotten en de knoflook toe.

3.    Laat even fruiten en voeg dan de kerstomaten toe. Roer goed en druk ze open met een lepel. Breng goed op smaak met peper en zout.

4.    Overgiet met wijn en laat deze bijna helemaal wegkoken. Je mag de tomaten laten aanbakken, zodat ze een beetje karamelliseren.

5.    Voeg de kreeftenscharen (in hun geheel) ook toe. Haal het vlees uit de staarten van de kreeften en voeg dat ook toe aan de tomaten. Bak kort mee.

6.    Kook intussen de pasta en giet ze af. Meng met de tomaten en het kreeftenvlees.

7.    Geef aan iedereen één schaar. Werk af met dille en geraspte citroenschil.

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.