Home Uit & thuis ‘Professor T.’ krijgt eigen versie bij onze buren

‘Professor T.’ krijgt eigen versie bij onze buren

Zondagavond is Eén-avond, zeker nu we kunnen genieten van het magistrale 'Sorry voor alles', gevolgd door een dosis spanning in 'Professor T.'. Die laatste hebben ook onze buren opgemerkt. Zowel het Franse TF1 als het Duitse ZDF hebben de remake-rechten gekocht en komen met een eigen versie van de neurotische maar hilarische professor.

Heel populair in het buitenland

Dat 'Professor T.' erg populair is in Vlaanderen, staat buiten kijf. De detectiveserie zit ondertussen middenin z'n tweede seizoen en het derde is volop in de maak. Maar ook internationaal gooit het programma hoge ogen op. Het werd al verkocht aan Nederland en Australië en er zijn onderhandelingen aan de gang met nog andere landen. Daarnaast krijgen Duitsland en Frankrijk nu dus een eigen versie van de serie.

De Duitse versie zal in Vlaamse handen zijn. Skyline Entertainment produceert op vraag van ZDF de serie, in samenwerking met een Keulens productiehuis. De opnamens zullen ook grotendeels in Antwerpen plaatsvinden. De Duitse Koen De Bouw, oftewel Matthias Matschke, zal professor Jasper Thielheim spelen – wat iets minder Vlaams klinkt dan Teerlinck. De productie van de Franse versie is al begonnen en zou tegen het voorjaar van 2017 op TF1 te zien zijn.

Professor T

Koen De Bouw, die T. speelt, kijkt uit naar de buitenlandse versies van het programma. 'De eigenzinnige Professor T. vorm geven was één van de grotere uitdagingen in mijn carrière, dus uiteraard ben ik zeer benieuwd hoe mijn Duitse en Franse collega’s de professor gaan neerzetten', aldus de Vlaamse topacteur. 'Al ben ik natuurlijk vooral blij dat onze eigen Vlaamse reeks internationaal zo goed ontvangen wordt.'

Lees ook: