Home Uit & thuis OPGEPAST: ‘Stop uit liefde voor je viervoeter met hem etensrestjes te geven’

OPGEPAST: ‘Stop uit liefde voor je viervoeter met hem etensrestjes te geven’

Dierenartsen waarschuwen voor een obesitasepidemie bij onze trouwe viervoeters.

Pexels
Geef je Blacky, Daisy of Sloeber weleens een overschotje wanneer jouw buik vol zit, maar die van hem duidelijk nog niet? Niet meer doen klinkt de boodschap luid en duidelijk! Je liefste vriend wordt er obees van.

Huisdieren worden alsmaar dikker. Dierenartsen waarschuwen dan ook voor een obesitasepidemie bij onze trouwe viervoeters. En dat ligt vaak niet aan hen, maar aan hun ongedisciplineerde baasjes…

'Eigenaars denken vaak dat het geen kwaad kan: een stukje vlees geven, een bolletje brood gooien, een plakje ham toesteken. Maar al die extraatjes maken een hond dik en ongezond. Dus, uit liefde voor de viervoeter: stop met restjes te geven.' Aldus Myriam Hesta, professor voeding gezelschapsdieren aan de universiteit van Gent, tegen De Standaard.

Volgens professor Hesta lijdt ongeveer de helft van de honden en katten in de Verenigde Staten aan overgewicht. Een schandalige balans waar dringend iets aan gedaan moet worden. Te beginnen met een totale mentaliteitswijziging bij de baasjes.

Hoe laat je je huisdier vermageren?

Laat je huisdier meer bewegen, minder eten, pas hun voedingsschema aan en houdt dit bovenal vol! Mensen zien hun huisdier te vaak als een soort mens, aldus professor Hesta. Het is belangrijk dat we die mentaliteit wijzigen. Honden en katten kunnen perfect overleven op enkel brokken. Ze hoeven geen gevarieerde voeding zoals de mens.

via GIPHY

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.